G7 a convenit creșterea presiunilor asupra Coreei de Nord (ministru japonez)

Postat la: 13.10.2017 09:25

Reprezentanții financiari ai țărilor din G7 au convenit să coopereze în cadrul adoptării unui demers corespunzător împotriva tentativelor Coreei de Nord de a se sustrage sancțiunilor impuse în cazul său de către Organizația Națiunilor Unite (ONU), a indicat joi un înalt oficial al Ministerului japonez de Finanțe, relatează Reuters.

e9fb8e69-6338-4804-89f8-8375b4b740cd

Potrivit adjunctului ministrului japonez de finanțe pentru relații internaționale Masatsugu Asawaka, este ceva rar pentru liderii financiari ai țărilor din G7 să dezvăluie faptul că s-au întâlnit pe marginea unei reuniuni a G20, care a fost o dovadă de fermitate în rândul țărilor avansate din punct de vedere economic de a intensifica presiunile asupra Coreei de Nord în contextul recentelor sale provocări.

''G7 a convenit întărirea cooperării, inclusiv prin măsuri de contracarare a tentativelor Coreei de Nord de a evita sancțiunile Națiunilor Unite'', a declarat Asawaka presei, după ce a participat la reuniunea G7 și la un dineu de lucru al liderilor financiari din G20.

Masatsugu Asawaka a participat la reuniunea G7 și la dineul de lucru al G20 în numele ministrul japonez de finanțe Taro Aso, precizează Reuters.

AGERPRES/(AS — autor: Angela Sârbu, editor: Gabriela Ionescu, editor online: Anda Badea)

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu