Furtuna in partidul lui Tariceanu - Se cere congres in ALDE! Revoltații au votat o rezoluție

Postat la: 13.09.2019 08:08

Filiala ALDE Dolj a votat o rezoluție prin care cere convocarea unui Congres Extraordinar al partidului care să stabilească o clară linie politică. Organizația a mai stabilit susținerea deputatului Ion Cupă pentru funcția de ministru al Energiei.

Redăm integral textul rezoluției postat pe Facebook:

„Biroul Politic Teritorial ALDE Dolj, reunit în această seară la Craiova, a dezbătut situația politică actuală a partidului la nivel național și a adoptat o Rezoluție al cărei text îl puteți citi mai jos.

Acuzații GRAVE în Parlament: PSD blochează întrunirea Comisiei SRI după plecarea lui Claudiu Manda în PE

REZOLUȚIA. BIROULUI POLITIC TERITORIAL ALDE DOLJ

Evaluând deciziile politice ale partidului la nivel național, din ultima perioadă, Ținând cont de opiniile membrilor noștri din teritoriu care vor păstrarea identității ALDE și participarea la continuarea bunei guvernări, Noi, membrii Biroului Politic Teritorial ALDE Dolj, am decis prin vot, în unanimitate, urmatoarele:

1. Demararea procedurilor statutare pentru convocarea unui Congres Extraordinar ALDE care să stabilească o linie politică clară, în conformitate cu ceea ce își doresc membrii și simpatizanții partidului.

2. Respectarea Statutului partidului în litera și spiritul său; renunțarea la excluderea unor lideri din partid în baza unor decizii artificiale, neconforme statutar.

3. Acordarea unui mandat politic președintelui organizației județene pentru realizarea demersurilor privind participarea la efortul guvernamental de asigurare a stabilității în țară și de îndeplinire a obiectivelor asumate în comun prin programul de guvernare, în baza votului acordat, în acest sens, de cetățeni în decembrie 2016.4. Susținerea deputatului ION CUPĂ, președintele organizației judetene ALDE Dolj pentru preluarea mandatului de Ministru al Energiei.

Facem un apel către toate organizațiile județene ALDE și către conducerea națională a partidului să realizeze toate demersurile politice pentru păstrarea unității partidului și salvarea identității sale.
ALDE are resurse pentru reafirmarea sa ca un partid liberal modern, așa cum își doresc sutele de mii de membri și simpatizanți ai partidului”.

Ion Cupă este președintele filialei ALDE Dolj. Și organizația ALDE Prahova a stabilit susținerea Grațielei Gavrilescu la conducerea Ministerului Mediului și solicitarea inițierii „demersurilor statutare necesare pentru convocarea Congresului ALDE în perioada imediat următoare finalizării alegerilor prezidențiale”, potrivit unei postări pe pagina de Facebook a organizației.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat joi că respinge remanierea cerută de premierul Viorica Dăncilă, spunând că o consideră nepotrivită.

Viorica Dăncilă a anunțat, miercuri, că va propune membri ALDE pentru portofoliile de miniștri vacante, respectiv Grațiela Gavrilescu la Ministerul Mediului, Ion Cupă la Ministerul Energiei și Ștefan-Alexandru Băișanu, ca ministru pentru Relația cu Parlamentul.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu