Fregata franceza Guepratte isi incheie misiunea la Constanta. Ce a facut comandantul. Azi ultimul exercitiu cu nave si avioane

Postat la: 08.12.2017 07:40

Fregata franceză GUEPRATTE (F-714) a efectuat, în perioada 5-8 decembrie, o vizită în portul militar Constanța.

Pe timpul escalei, comanda navei a făcut vizite oficiale la Comandamentul Flotei, unde a avut o întâlnire cu contraamiralul de flotilă Daniel Căpățînă, și la autoritățile locale, iar echipajul a desfășurat activități sportive la Sala Sporturilor din Constanța și a vizitat Muzeul Naţional al Marinei Române, dar şi obiectivele turistice de pe litoral.


Astăzi, corveta "Viceamiral Eugeniu Roșca" (263) și dragorul maritim "Locotenent Lupu Dinescu" (25) vor participa, alături de fregata franceză, precum și alături de avioane ale Forțelor Aeriene Române și ale Forțelor Aeriene Regale Canadiene (dislocate la Mihail Kogălniceanu), la exerciții comune în apele teritoriale ale României și în apele internaționale ale Mării Negre.


Scopul activităților îl reprezintă creșterea nivelului de instruire a echipajelor participante, precum și dezvoltarea relațiilor între forțele aliate.
 
O delegaţie a navei militare FS “GUEPRATTE” (F-714) a fost primită, chiar din prima zi a vizitei, de subprefectul județului Constanța, Mustafa Levent Accoium și viceprimarul municipiului Constanța, Costin Răsăuțeanu (foto mijloc).

În cadrul întrevederii, reprezentanții autorităților locale au prezentat oportunitățile județului și a principalelor proiecte și obiective aflate în curs de dezvoltare.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu