Fratele lui Catalin Moroșanu, afaceri de milioane cu aur - Pentru ce a fost trimis in judecata de DIICOT

Postat la: 16.08.2019 08:56

Fratele luptătorului Cătălin Moroșanu, Claudiu Moroşanu, în vârstă de 33 de ani, a fost trimis în judecată alături de mai mulţi afacerişti din domeniul vânzărilor de aur, dar şi alături de mai mulţi romi din Grajduri, informează Adevărul.

Potrivit DIICOT Iaşi, Moroşanu a  fost administrator al firmei Gold Brut International Iaşi, aderând la un grup infracţional de evaziune fiscală începând cu februarie 2013. Alături de Ionuţ Nechifor, un amic de-al său, Moroşanu ar fi oferit facturi şi chitanţe false către mai multe firme, atestând în mod nereal tranzacţii de fragmente de bijuterii de aur.

Citește și: Rareș Bogdan iese la atac! Eugen Teodorovici umilit de membrul PNL

Claudiu Moroşanu ar fi retras peste 3 milioane de lei, bani care erau introduşi în circuitul evazionist în special de un om de afaceri din Alba Iulia, judecat şi el în acest dosar.  Claudiu Moroşanu ar fi lucrat inclusiv pentru celebrii afacerişti Alessandro Amato şi Cătălin Mihart, fondatorii brandului Cellini, punând la dispoziţie firmei acestora, Sodo Migliori România, 24 de facturi false, în valoarea de aproximativ 4 milioane de lei.

Prejudiciul adus statului se ridică la 3.433.149 lei, sumă pentru care a fost instituit sechestru.

 

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu