Franța: Un "omagiu popular" adus lui Johnny Hallyday, organizat sambata pe Champs-Elysées

Postat la: 07.12.2017 23:25

Un "omagiu popular" va fi adus sâmbătă la Paris cântărețului Johnny Hallyday, al cărui convoi funerar va coborî bulevardul Champs-Elysées, înaintea unei "serviciu religios"organizat la Biserica Madeleine, a anunțat joi președinția franceză, citată de AFP.

36d4e71d-a4cf-462c-8ecd-38504f63d3b5

Președintele Emmanuel Macron "va lua scurt cuvântul" în cadrul ceremoniei, pentru a aduce un omagiu celui pe care l-a descris miercuri drept unul dintre "eroii francezi", se indică în comunicatul președinției.

Legenda rock&roll-ului francez, Johnny Hallyday, a murit în noaptea de 5 spre 6 decembrie 2017, la Paris. Artistul avea 74 de ani și suferea de cancer la plămâni, așa cum anunțase el însuși, în martie anul trecut, relatează EFE. Decesul a avut loc în casa lui Hallyday din Marnes-la-Coquette, în vestul Parisului, unde fusese adus după ce petrecuse șase zile internat într-o clinică, potrivit unui comunicat publicat de soția sa, Laeticia.

Hallyday, părintele rock and roll francez și al twistului în cei peste 50 de ani de carieră, a devenit o mare stea cu peste 100 de milioane de discuri vândute din cele 46 de albume de studio, 25 de albume live, opt filme și 18 discuri de platină.

AGERPRES/(AS — autor: Ana Bîgu, editor: Mariana Ionescu, editor online: Adrian Dădârlat)

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu