Franța 'regreta' ca liderii politici libanezi nu au reușit formarea unui nou guvern

Postat la: 16.09.2020 21:56

Preşedinţia Franţei a exprimat "regret", miercuri, că liderii politici din Liban nu au respectat angajamentul politic de a forma rapid un nou guvern, în pofida gravei crizei economice şi politice.

Franţa "regretă" că liderii politici libanezi nu au respectat angajamentul asumat în timpul vizitei preşedintelui Emmanuel Macron de a forma un guvern "în cel mult 15 zile", a comunicat Palatul Elysée, conform cotidianului Le Figaro, potrivit mediafax.ro.

Citește și: Codrin Ștefănescu, ieșire scandaloasă la adresa lui Nicușor Dan și Rareș Bogdan: ‘Oricât de mare ar fi mizeria, rahatul, șpaga, chiar nu contează!’

"Încă nu este prea târziu. Toată lumea trebuie să asume responsabilităţi şi să acţioneze în interesul Libanului, pentru a-i permite premierului desemnat Moustapha Adib să formeze un guvern care să fie la înălţimea gravităţii situaţiei", a precizat Preşedinţia Franţei.

Emmanuel Macron a fost primul lider străin care s-a deplasat la Beirut, pe 7 august, la trei zile după explozia soldată cu cel puţin 190 de morţi şi care a devastat mai multe zone din capitala Libanului. Preşedintele Franţei a coordonat videoconferinţa internaţională a ONU pentru reconstrucţia Libanului. Participanţii au promis 250 de milioane de euro, inclusiv 30 de milioane din partea Franţei. Emmanuel Macron a cerut reforme structurale în Liban şi a efectuat încă o vizită la Beirut la începutul lunii septembrie.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu