Fostul ministru Mircea Dușa afirma ca a avut o discuție cu generalul Dumitru Iliescu

Postat la: 19.06.2017 13:24

Fostul ministru al Apărării Mircea Dușa a declarat luni, la Comisia de anchetă privind alegerile prezidențiale din anul 2009, că a avut o întâlnire în anul 2013 cu generalul Dumitru Iliescu în care acesta i-ar fi spus că se încearcă fraudarea alegerilor care urmau să aibă loc în anul 2014.

2fc278bb-53f7-4e71-b23f-df2bacc1a081

"Printre generalii care ne-au solicitat audiență a fost și domnul Iliescu. (...) Am dialogat, dânsul neavând nicio responsabilitate în cadrul asociațiilor sau, știu eu, instituțiilor asociative care reprezintă pe generali și subiectele au fost diverse, printre care dânsul spunea dacă știu că se încearcă fraudarea alegerilor din 2014... (...) Discuția nu a fost foarte lungă, l-am ascultat pe domnul general, i-am precizat că știu și eu anumite aspecte, având în vedere că ele se află totuși în spațiul public și că dânsul a mai informat și alte persoane din conducerea PSD la timpul respectiv și cam atât a fost toată discuția", a spus Dușa.

El a precizat că în timpul mandatului său de ministru nu a făcut declarații politice în sediul MApN sau cu prilejul exercițiilor militare.

"Dacă o să luați toate declarațiile mele de pe timpul mandatului de ministru al Apărării, dar și la MAI, de fiecare dată am precizat faptul că Armata este o instituție apolitică și că eu nu fac declarații politice, știu eu, din sediul MApN sau declarații în alte împrejurări pe care le-am făcut fie la exerciții militare sau în dezbaterile la care am participat de la diferite televiziuni. De fiecare dată am precizat că eu sunt un ministru numit politic și sunt politician, dar instituția militară este una apolitică care are misiuni exprese prevăzute de Constituție și de legile țării și se ocupă de obiectivele stabilite prin Constituție și legile țării", a mai spus Dușa.

AGERPRES/(A-autor: Roberto Stan, editor: Mihai Simionescu, editor online: Gabriela Badea)

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu