Fostul mare portar Oliver Kahn va face parte din conducerea lui Bayern Munchen

Postat la: 16.04.2019 17:32

Fostul mare portar Oliver Kahn va face parte din conducerea lui Bayern Munchen de la începutul anului viitor, urmând ca pe termen lung să-l înlocuiască pe Karl-Heinz Rummenigge din funcţia de preşedinte al consiliului director al clubului ce domină fotbalul german, scrie DPA, inforemază Agerpres.

Citește și: Cel mai cunoscut şi cel mai bine plătit rugbist australian a fost avertizat de Federația engleză de rugby pentru că a dat 'like' unor postări homofobe

"În acest moment este planificat ca asta să înceapă pe 1 ianuarie 2020", a declarat preşedintele lui Bayern, Uli Hoeness. "Purtăm discuţii foarte concrete cu Oliver", a adăugat el.

Kahn, 49 de ani, cu o carieră glorioasă la Bayern şi naţionala Germaniei, este candidatul preferat al lui Hoeness pentru a-l înlocui pe Rummenigge, care are 63 de ani, când acesta se va retrage.

"Timpul nu ne presează, deoarece Karl-Heinz şi-a prelungit contractul de preşedinte al consiliului director până în 2021", a afirmat Hoeness.

Rummenigge va colabora cu Kahn pentru a asigura o tranziţie lentă.

În opinia lui Hoeness, Kahn are calităţile necesare pentru a fi în fruntea celui mai mare club al fotbalului german.

"Îmi place cum a evoluat Oliver după cariera de jucător. A evoluat fantastic ca expert de televiziune, a luat distanţă urmând un curs de managementul afacerilor şi a înfiinţat o companie", a spus Hoeness. "Avem pe cineva care a experimentat fotbalul ca portar la cel mai înalt nivel şi în acelaşi timp e în situaţia de a se pricepe la economie", a adăugat el.

Kahn a jucat între 1994 şi 2008 la Bayern, cu care a fost de mai multe ori campion şi a câştigat Liga Campionilor în 2001. El a fost unul dintre marii artizani ai calificării Germaniei în finala Cupei Mondiale 2002, pierdută în faţa Braziliei (0-2).

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu