Fostul șef CCR Augustin Zegrean intervine exploziv in razboiul Dancila-Iohannis. Care este problema cu conflictul ajuns pe masa CCR

Postat la: 08.12.2018 21:15

Fostul președinte al CCR Augustin Zegrean a comentat sâmbătă seară conflictul constituțional dintre Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă care a ajuns ieri pe masa CCR pe tema remanierii guvernamentale.

„Nicio lege nu stabilește termenul acesta. Sigur că se pleacă de la prezumția că oamenii își exercită funcția cu bună-credință și fac ceea ce au de făcut, fără a scrie în lege „azi trebuie să faci asta, mâine trebuie să faci asta”. Problema cu acest conflict este că cel care face sesizarea trebuie să arate și textele de lege care sunt încălcate prin conflict. Sunt curios și eu să știu ce texte de lege a invocat prim ministrul, când a sesizat CCR în legătură cu acest conflict. Nu este nicio lege care să spună că președintele, într-un anumit termen, trebuie să revoce sau să numească în funcție. Atunci când s-a scris Constituția, eram chiar acolo, nu am crezut că se va ajungea la situații din acestea când președintele refuză să numească primul ministru, primul ministru refuză să plece”, a spus Zegrean sâmbătă la România Tv.

Norica Nicolai a răbufnit după ce scandalul dintre Dăncilă și Iohannis a ajuns la CCR: 'Acolo vom avea o situație neplăcută'

Cât despre situația miniștrilor demisionari din Guvern, Lucian Șova și Paul Stănescu, fostul președinte al CCR a spus: „Constituția nu spune că președintele trebuie să ia act de demisie. Primul ministru trebuie să ia act de demisie și să-i ceară președintelui să numească o altă persoană pe postul rămas vacant. Deci problema cu demisia eu cred că este rezolvată. Nu mai au calitatea de miniștri (...) Sunt acolo secretari de stat, fiecare minister are câte șase, șapte secretari de stat și poate să facă asta sau primul ministru poate propune un interimar.”

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu