Fostul comandant al Poliției Piatra-Neamț, condamnat la inchisoare cu suspendare

Postat la: 12.07.2018 17:55

Fostul comandant al Poliţiei Piatra-Neamţ, comisarul-şef în rezervă Cezar Filip, a fost condamnat de Tribunalul Neamţ, ca primă instanţă, la 5 luni şi 17 zile de închisoare cu suspendare, pentru purtare abuzivă şi instigare la alterarea integrităţii datelor informatice, potrivit portalului instanţelor de judecată, scrie Agerpres.


Condamnarea a venit după ce în martie 2014 Cezar Filip a fost surprins de camerele de filmat din interiorul sediului Poliţiei Piatra-Neamţ cum loveşte o minoră suspectă de mai multe furturi. După comiterea faptei, acesta i-ar fi cerut unui coleg să distrugă din servere înregistrarea cu momentul în care lovea minora. Filmuleţul a apărut însă în presa locală şi a determinat o anchetă internă, soldată cu demisia lui Cezar Filip din funcţia de comandant al Poliţiei Piatra-Neamţ şi apoi cu pensionarea acestuia. 

În anul 2017, Cezar Filip a fost trimis în judecată iar miercuri, judecătorii Tribunalului Neamţ l-au condamnat la 22 zile închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de purtare abuzivă şi la 5 luni şi 10 zile închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de instigare la alterarea integrităţii datelor informatice. După contopirea celor două pedepse, instanţa a decis condamnarea la 5 luni şi 17 zile închisoare cu suspendare, cu un termen de încercare de 2 ani.

Citește și: ASF a aprobat mai multe măsuri privind cadrul de funcționare a piețelor financiare

Instanţa a respins cererea formulată de Cezar Filip de schimbare a încadrării juridice din infracţiunea de purtare abuzivă în infracţiunea de lovire sau alte violenţe. 

Sentinţa poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu