Fost ministru din Guvernul Tudose: 'Nu forța pumnului va invinge, ci tenacitatea, diplomația și logica'

Postat la: 12.08.2018 15:55

Fostul ministru pentru IMM-uri din Guvernul Tudose, Ilan Laufer, trage un semnal de alarmă privind violențele de la protestele din Piața Victoriei.

"Ieri a fost o zi tristă pentru România...

Evenimentele de aseară nu trebuie să se mai repete. Într-o democrație adevărată și solidă, orice cetățean are dreptul la libera exprimare.

Organele statului, pe de altă parte, au datoria de a veghea asupra securității, siguranței și ordinii publice.

Aseară, românii au fost împotriva românilor. Au renunțat la rațiune, la calm, la logică.

Sunt convins, în ciuda aparențelor, că nu forța pumnului va învinge, ci tenacitatea, diplomația și logica.

În Anul Centenarului, mai mult ca oricând, trebuie să acționăm ca un întreg, în memoria și respectul adânc pentru înaintașii noștri, care s-au jertfit pentru binele poporului și viitorul urmașilor lor. S-au jertfit pentru noi.

Ne aflăm, ca țară, la confluența mai multor națiuni, extrem de diferite ca tradiții, cultură, interese economice și politice și putem asigura echilibrul zonal și regional.

Citește și: Protestele din România stârnesc din nou vâlvă în presa străină - Cum sunt relatate mișcările de stradă

În prima jumătate a anului viitor, când România va deține președinția Consiliului Uniunii Europene, avem șansa de a demonstra atât Europei cât și întregii lumi, că putem fi liderii care asigură stabilitate și prosperitate economică reală, pace și echilibru politic.

Dezbinarea și violența noastră, împotriva noastră, nu ne vor aduce niciodată o țară în care să să trăim noi și copiii noștri.

Este timpul să ne regăsim echilibrul, înțelepciunea și abilitatea să acționăm strict în interesul ȚĂRII și POPORULUI ROMÂN!

Fac pe această cale apel către toți decidenții politici cu simț de răspundere în vederea identificării și garantării celor mai bune soluții pentru rezolvarea pașnică a situației.

#Romania#Unitate#Centenar#IubesteRomania

#StopViolenta, #StopDezbinare", a scris Ilan Laufer pe pagina sa de Facebook.

 

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu