Fortele americane dezmint ca ar fi ucis civili intr-un atac aerian din Afganistan

Postat la: 12.08.2017 10:15

Forţele americane din Afganistan au dezminţit sâmbătă că ar fi ucis civili într-un raid aerian care a vizat insurgenţi în zona Nangarhar, din estul ţării, transmite France Presse. Autorităţile din Nangarhar au evocat 'mai victime civile', 11 membri ai unei familii, printre care familii şi copii, ucişi într-un bombardament joi seară, potrivit guvernatorului districtului Haska Mina, conform Agerpres.

Purtătorul de cuvânt al guvernatorului provinciei Nangarhar a confirmat că raidul aerian a cauzat victime în rândul civililor, fără a preciza numărul lor. În schimb, purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării afgan, generalul Dawlat Waziri, a confirmat pentru AFP că a avut loc 'un bombardament al forţelor străine asupra districtului Haska Mina în care cinci insurgenţi au fost ucişi şi doi răniţi'.

''Lovitura a fost efectuată pe teren deschis, cu risc zero de a face victime în rândul civililor. Insurgenţii erau supravegheaţi, ei au fost văzuţi când încărcau armele într-un vehicul'', a afirmat purtătorul de cuvânt al forţelor americane în Afganistan, Bob Purtiman. Este a doua oară în trei săptămâni când din acest district sunt aduse acuzaţii false referitoare la victime civile, a adăugat el. Provincia Nangarhar este una dintre cele mai agitate din Afganistan, cu o prezenţă puternică a talibanilor şi a combatanţilor grupării jihadiste Statul Islamic.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu