FMI: Statele din zona euro trebuie sa profite de redresarea "solida" a economiei pentru a adopta reforme structurale

Postat la: 13.10.2017 19:25

Zona euro ar trebui să se folosească de redresarea economică "solidă" pentru a adopta reformele care sunt dificil de impus din punct de vedere politic, a afirmat, vineri, Poul Thomsen, directorul departamentului european al Fondului Monetar Internațional (FMI), transmite Reuters.

2fbe482b-172a-42c9-a35c-79d2c325cc53

Comisia Europeană se așteaptă la o creștere a PIB-ului zonei euro de 1,7% în 2017 și de 1,8% în 2018, în timp ce FMI previzionează un avans de 2,1% anul acesta și de 1,9% anul viitor.

"Dificultatea cheie cu care se confruntă autoritățile din zona euro este să profite de avantajele redresării robuste pentru a adopta măsurile care sunt dificile din punct de vedere politic. Acum este momentul ca autoritățile din țările care au nevoie să-și construiască spațiu fiscal să facă asta. Este timpul ca autoritățile de reglementare din țările în care băncile trebuie să-și curețe bilanțurile să înceapă să facă asta", a declarat Poul Thomsen, la Washington, la reuniunea anuală a Băncii Mondiale și a Fondului Monetar Internațional.

Oficialul FMI a adăugat: "Și este momentul ca statele care trebuie să facă reforme structurale pentru a-și majora productivitatea să înceapă să facă asta. Dacă nu acum, atunci când?".

Thomsen nu a nominalizat statele care trebuie să adopte reforme structurale.

Conform analiștilor, Italia se confruntă cu dificultăți din cauza nivelului ridicat al creditelor neperformante din sectorul bancar, al nivelului ridicat al datoriei, în timp ce Franța trebuie să-și facă piața forței de muncă mai flexibilă, Spania este afectată de șomajul ridicat, iar Germania trebuie să majoreze investițiile.

AGERPRES/(AS — autor: Mihaela Dicu, editor: Oana Tilică, editor online: Ada Vîlceanu)

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu