Florin Roman, vicepreședinte PNL: PSDragnea i-a avansat in grad pe jandarmii care și-au batut și gazat propriul popor

Postat la: 14.01.2019 16:24

"Mare parte din jandarmii care și-au bătut și gazat propriul popor in 10 august, la mitingul diasporei, au fost avansați in grad, este răspunsul oficial al ministrului Carmen Dan, la o interpelare pe care i-am adresat-o la finele anului trecut. Așadar, jandarmii participanți la represiune au primit grade și bani de la Carmen Dan, drept mulțumire ca i-au bătut bine pe romani. Și probabil pentru a-și tine gura", anunță deputatul PNL Florin Roman.

“Cu ocazia zilei naționale a României au fost înaintate in grad înainte de termen sau au fost recompensate cu mulțumiri, felicitari, distincții onorifice, etc și cadre militare din Jandarmeria Romana care au participat la misiunea din data de 10 August din Piața Victoriei”, se precizează in răspunsul ministrului (http://s.go.ro/a9o9t5b9). Carmen Dan spune ca împotriva acestora nu a fost declanșată urmărirea penală.

In același timp, ministrul Carmen Dan refuza sa facă public numele jandarmilor participanți la “jandarmeriada” din 10 august care au fost avansați in grad, dar și numărul acestora ascunzandu-se sub umbrela păstrării secretului datelor cu a caracter personal și a “misiunii” din 10 august. PNL solicita imperativ ministrului Carmen Dan sa facă lumina in cazul acestor recompense date jandarmilor care au acționat in Piața Victoriei, și care a dus la 447 de plângeri împotriva jandarmilor bătăuși. Fantoma alba, Sindile, Cazan au fost sau nu avansați, recompensați? Dar aghiotanții lor și cei care au dat ordinele directe?, mai susține deputatul PNL.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu