Flagrant la Dorobantu judetul Constanta. Vizati, suspectii de furt din vagoane cisterna ce transporta motorina. Politistii au facut uz de arma pentru prinderea suspectilor (video)

Postat la: 14.01.2019 17:00

Polițiștii de la transporturi din Constanța au ridicat aproximativ 2 tone de produs petrolier în urma unui flagrant delict realizat în localitatea Dorobanțu, județul Constanța.

Potrivit IPJ Constanța, 6 persoane au fost arestate preventiv, un minor fiind plasat sub control judiciar.

”La data de 11 ianuarie a.c., polițiștii Biroului Județean de Poliție Transporturi Constanța au depistat în flagrant delict 7 bărbați, cu vârste cuprinse între 17 și 33 de ani, din localitățile Satu Nou, Remus Opreanu și municipiul Medgidia, în timp ce sustrăgeau produs petrolier dintr-un tren staționat CF Dorobanțu. Pentru reținerea persoanelor în cauză, polițiștii constănțeni au efectuat un foc de avertisment în plan vertical, cu armamentul din dotare, fără a fi înregistrate victime sau pagube materiale” - au transmis reprezentanții IPJ Constanța.


În urma cercetărilor, s-a stabilit faptul că bărbații în cauză ar fi sustras, din vagoanele cisternă, 1.700 de litri de motorină, în timp ce trei dintre aceștia se aflau sub măsura preventivă a arestului la domiciliu.

”În urma administrării probatoriului, la data de 12 ianuarie a.c., persoanele în cauză au fost prezentate Judecătoriei Constanța care a emis pe numele a 6 dintre acestea mandate de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile, pe numele minorului, în vârstă de 17 ani, fiind dispusă măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile. În cauză, polițiștii desfășoară cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat” - au mai precizat reprezentanții IPJ Constanța. 

Surse neoficiale au precizat că grupul de persoane acționa în zona CF Dorobantu, atunci când trenul staționa, dar și cand se afla în mers. Mai exact aceștia sustrageau produs petrolier, urcându-se pe vagoanele cisternă din mers, având asupra lor mai multe bidoane dim plastic de diferite cantități. 

Pentru a nu fi depistați, doi dintre suspecți se deplasau cu autoturisme pe DN22C, iar în cazul în care observau ceva "suspect" ii anunțau pe ceilalți membri ai grupului care încărcau motorină în bidoane. 

Aceeași suspecți au mai fost depistați de polițiștii de la Transporturi și in septembrie 2018. La acea dată au fost trimiși în judecată pentru acelasi gen de fapte, fata de aceștia Judecătoria Constanța dispunând masuri preventive, iar pentru 3 membri ai grupului dispunand arestul la domiciliu.

Cu toate că erau în arest la domiciliu, suspecții ieșeau noaptea din case și continuau activitatea infracțională. 

Sursa foto/video: IPJ Constanța

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu