Femeile social-democrate iși propun promovarea obiceiurilor, portului și produselor tradiționale

Postat la: 20.05.2017 12:54

Promovarea obiceiurilor, portului și produselor tradiționale va fi unul dintre subiectele abordate la ediția din acest an a Școlii de vară a femeilor social-democrate, eveniment care va fi organizat la finalul lunii august, potrivit anunțului făcut sâmbătă, la Zalău, de președintele OFSD, europarlamentarul Viorica Dăncilă.

57e36ec4-81bc-46b8-88a9-7219f9ee1bdf

"Avem școala de vară a femeilor social-democrate, care va avea loc în perioada 24 — 27 august. În premieră, vreau să vă spun că unul dintre subiectele pe care le vom aborda va fi un subiect foarte drag nou, social-democratelor, și anume întoarcerea la tradiții, port popular și ceea ce reprezintă diversitatea în Uniunea Europeană, pentru că noi avem obiceiuri, tradiții, cântece, port atât de frumoase și e păcat ca să nu le promovăm și trebuie să le susținem și să le transmitem tinerei generații, așa cum alții ne-au transmis nou acest lucru", a afirmat Dăncilă, la Comitetul Executiv al Organizației Femeilor Social-Democrate, organizat la Zalău.

Ea le-a transmis președintelor organizațiilor județene ale OFSD să vină la școala de vară cu port popular din județul de unde provin și să aducă cu ele și produse tradiționale.

"Vom încerca să venim și cu produse tradiționale, cele cu denumire de origine protejată. Noi avem și în acest domeniu atâtea lucruri bune și de ce noi, organizația de femei, să nu încercăm să promovăm un produs la nivel european, știm care sunt toți pașii pe care trebuie să-i facem", a adăugat Dăncilă.

AGERPRES/(A — autor: Sebastian Olaru, editor: Claudia Stănescu)

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu