FBI ii avertizeaza pe parinți in legatura cu riscurile de confidențialitate și de securitate asociate jucariilor conectate la Internet

Postat la: 18.07.2017 09:55

Biroul Federal de Investigații din SUA (FBI, poliția federală) i-a avertizat luni pe părinți în legătură cu riscurile de confidențialitate și de securitate pe care le pot avea jucăriile copiilor conectate la Internet, relatează agenția Reuters.

28f918c6-cf68-4649-b272-16a9dd946e33

Într-un avertisment postat pe site-ul său, FBI-ul afirmă că multe asemenea jucării conțin elemente sau capabilități precum microfoane, camere video, GPS, stocare de date și recunoașterea unui limbaj, care ar putea să dezvăluie informații personale.

O conversație obișnuită cu o jucărie sau în mediul înconjurător poate dezvălui numele copilului, al școlii, simpatii și antipatii, precum și activități, precizează FBI.

''Cred că este prima dată când FBI-ul lansează un asemenea avertisment'', a declarat Tod Beardsley, director de cercetări la firma se securitate cibernetică Rapid7, într-un interviu acordat prin telefon agenției Reuters. ''Mulți oameni tind să aibă încredere în FBI ca organizație guvernamentală, astfel că, fără îndoială, crește gradul de conștientizare a riscului asociat jucăriilor conectate la Internet'', a mai spus Beardsley.

Jucăriile inteligente și dispozitivele de divertisment câștigă popularitate pentru încorporarea de tehnologii care învață și își adaptează comportamentul pe baza interacțiunilor utilizatorului.

Reuters amintește că, în februarie a.c., Germania a interzis vânzarea și deținerea unei păpuși vorbitoare pe nume Cayla, fabricată de compania americană Genesis Toys, invocând riscul de piraterie informatică legat de jucăria respectivă. Agenția Federală de Internet a țării le-a recomandat părinților care au cumpărat o astfel de păpușă pentru copiii lor s-o distrugă.

AGERPRES/(AS — autor: Angela Sârbu, editor: Gabriela Ionescu, editor online: Gabriela Badea)

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu