'Executie' amanata: Partidul lui Tariceanu, la un pas de excludere din ALDE Europa

Postat la: 11.02.2019 22:40

Alianța Liberalilor și Democraților pentru Europa (ALDE) s-a întâlnit la Berlin, în weekend, pentru a se pregăti pentru alegerile europene din mai. Potrivit Euronews, evenimentul de la Berlin a fost marcat de dezbaterea pe tema excluderii partidului român ALDE, acuzat că a permis încălcarea statului de drept în țară.

Renate Weber, eurodeputat ALDE România, a respins acuzațiile că partidul său se opune adoptării tuturor recomandărilor Comisiei de la Veneția, un organism consultativ în domeniul constituțional independent și afiliat Consiliul Europei.

După un schimb aprins de replici pe tema acţiunilor ALDE România în domeniul justiţiei, conducerea partidului a decis să amâne discuția până la o următoare reuniune.

Președintele partidului, Hans Van Baelen, a subliniat că posibilitatea excluderii unui membru ar putea fi invocată numai după o investigație completă. Acesta a precizat că nu doreşte ca problema ALDE România să umbrească prezentarea "echipei pentru Europa" în martie.

Totuși, potrivit sursei citate, majoritatea delegaților prezenți au insistat ca problema să fie rezolvată înainte de alegerile din mai. "Dacă nu ne acordați timp pentru a dovedi că îndeplinim criteriile Comisiei de la Veneția, aţi putea să ne excludeţi și astăzi", a reacționat ALDE România.

Membrii ALDE Europa se tem că s-ar putea face o paralelă între ALDE România și afilierea controversată Fidesz, partidul lui Viktor Orbán, la PPE, sau cel al PSD la S&D.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu