Exact ca in Romania: 20 de morti intoxicati cu bautura contrafacuta in Costa Rica

Postat la: 18.10.2020 10:23

În total, 20 de persoane au murit în ultimele zile în Costa Rica după ce au consumat băuturi care conţineau alcool metilic (metanol), a informat sâmbătă Ministerul Sănătăţii, citat de AFP. Cazul este similar cu ce s-a întâmplat în primăvară în România, unde aproape 20 de persoane au murit din cauză că au băut spirt contrafăcut.

Autorităţile sanitare şi poliţia sunt în alertă de la începutul lui octombrie, când s-au înregistrat primele intoxicaţii cu metanol în cartierul popular La Carpio, în zona de vest a capitalei San Jose, scrie agerpres.ro.

Citește și: Atenționare de ultimă oră! Cum a fost răsturnată declarația lui Raed Arafat

Ministerul Sănătăţii a precizat într-un comunicat că în diferite regiuni ale ţării s-au înregistrat 52 de cazuri de intoxicaţie după consumul de alcool de trestie de zahăr, cunoscut sub numele de guaro.

Autorităţile medicale au emis joi o alertă sanitară pentru guaro marca Fiesta Blanca, suspectat că ar conţine metanol.

Citește și: Blat PSD-PNL? Fina unui baron social-democrat, readusă de Nelu Tătaru la Ministerul Sănătății

Ministerul Sănătăţii şi poliţia au inspectat 49 de magazine pentru a preleva eşantioane de guaro şi a le analizelor de laborator.

Joi şi vineri, poliţia a confiscat peste 14.000 de sticle din localuri ale firmei de distribuţie Guaro Fiesta Blanca, potrivit comunicatului.

Citește și: Avem dovada! Florian Coldea este profesor colaborator la SNSPA! Tot în cadrul instituției lucrează și soția sa

Metanolul este un lichid incolor, inflamabil şi toxic, derivat din metan. Ingestia sau contactul cu această substanţă poate duce la orbire şi la deces.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu