Europa schimba macazul spre Est: Președintele Germaniei cere intensificarea legaturilor cu Rusia și critica SUA

Postat la: 14.02.2020 23:40

Frank-Walter Steinmeier, preşedintele Germaniei, a pledat, în discursul rostit la începerea Conferinţei de Securitate de la München, pentru intensificarea cooperării Uniunii Europene cu Rusia, criticând abordarea unilaterală a Administraţiei Donald Trump.

"Avem nevoie, printre altele, de relaţii mai bune între Uniunea Europeană şi Rusia", a declarat preşedintele Germaniei, citat de site-ul de ştiri Merkur.de.

Citește și: A fost detonată nucleara, după reținerea lui Beuran: Urmează Arafat

"Asistăm la o dinamică din ce în ce mai destructivă în materie de geopolitică. Ne îndepărtăm din ce în ce mai mult de obiectivul cooperării internaţionale pentru a construi o lume mai bună. Ideea concurenţei între marile puteri caracterizează realitatea lumii actuale", a atras atenţia Steinmeier, informează mediafax.ro.

Liderul de la Berlin a condamnat conflictele din Orientul Mijlociu şi din Libia, precum şi situaţia politică din Rusia şi China. Steinmeier a denunţat abordarea unilaterală a Administraţiei Donald Trump pe plan internaţional, notând că atitudinea Washingtonului este de tipul "fiecare pe cont propriu".

Citește și: Nu este un pericol social! Tribunalul București, decizie în cazul medicului Mircea Beuran .

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu