Eugen Teodorovici reacționeaza, dupa ce a fost atacat din PSD: 'Afirmația mea a avut in vedere pachetele medicale extinse'

Postat la: 15.09.2018 19:14

Declarația privind asigurările medicale a vizat o mai bună administrare a fondurilor în sistemul medical și, implicit, o îmbunătățire a serviciilor medicale, nicidecum o adâncire a inegalității sociale, a precizat, sâmbătă, ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici. Reacția sa vine după ce mai mulți colegi de partid l-au atacat pentru declarațiile sale.

„În primul rând, cred cu tărie că fiecărui cetățean trebuie să-i fie respectat dreptul constituțional de a-i fi ocrotită sănătatea. Totodată, consider că un sistem de servicii funcțional este acela care se bazează pe principiile echității, universalității şi solidarității, nicidecum unul care sa ducă la comportamente discriminatorii.

Citește și: Lovitură neașteptată pentru fostul principe Nicolae! Ce a decis Casa Regală

Consider că toți românii, indiferent de veniturile realizate, trebuie să beneficieze de pachetul minim de servicii medicale. Afirmația mea a avut în vedere pachetele medicale extinse, respectiv posibilitatea ca fiecare asigurat să își poate adăuga servicii medicale suplimentare cum ar fi cele dentare, acoperirea cheltuielilor cu contribuția la medicamente, îngrijirea la bătrânețe sau în caz de invaliditate temporară sau permanentă, recuperare medicală etc. Astfel, putem asigura o mai bună finanțare a sistemului și crește eficiența sa.

În prezent, există un singur pachet minimal asigurat de stat iar accesul la serviciile de sănătate este un drept universal pentru toți cetățenii”, a declarat ministrul Finanțelor.

Citește și: O cunoscută prezentatoare de știri ar putea reveni la TV! Despre cine este vorba

Deputatul PSD, Gabriel Petrea, a catalogat, sâmbătă, pe Facebook, ca fiind „complet inacceptabilă” ideea ministrului de Finanțe privind apariția unor pachete diferite de servicii de sănătate în funcție de contribuțiile plătite.

Deputatul PSD, Petre Florin Manole, a scris pe Facebook că Eugen Teodorovici greșește cu ideea introducerii a două pachete de servicii de sănătate în funcție de cuantumul contribuției plătite la CASS, pentru că măsura ar „deschide un drum către o societate divizată”.

Citește și: Românii ar putea avea o nouă zi națională! Cu ce prilej și când ar putea fi instituită

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a declarat vineri, la o conferință pe teme medicale, că din punctul său de vedere ar trebui să existe două pachete de servicii de sănătate în funcție de cuantumul contribuției plătite la asigurările de sănătate.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu