Eugen Nicolicea explica strategia Puterii impotriva șefei DNA: De ce se incearca limitarea rolului președintelui

Postat la: 17.04.2018 14:55

Deputatul PSD Eugen Nicolicea, președintele Comisiei juridice din Camera Deputaților, explică strategia Coaliției pe subiectul revocării șefei DNA, cerută de ministrul Justiției și respinsă de președintele Iohannis. Potrivit lui Nicolicea, Guvernul va formula sesizarea la CCR.

„Dreptul de a face sesizarea aparține și președinților celor două camere ale Parlamentului, dar asta nu depinde de votul parlamentar, ci de voința unuia dintre președinți. Evident că fiind implicată autoritatea judecătorească, partea care ține de doamna Kovesi,. ministerul Justiției, ce ține de Guvern, și președintele, Guvernul va fi cel care probabil că va face această sesizare”, a declarat Nicolicea la Digi 24.

Vezi şi: Simplu şi rapid: Cum să prepari cel mai bun bacon crocant, pe model american

Întrebat dacă puterea PSD-ALDE îl susține în acest demers pe ministrul Justiției, Nicolicea a răspuns: „Este evident că dacă punctul de vedere al domnului ministru nu ar fi fost acceptat, nu exista această solicitare. De obicei, punctele de vedere ale majorității parlamentare sunt făcute de Ministerul Justiției.”

Eugen Nicolicea a explicat și de ce Coaliția încearcă în mod sistematic să reducă din rolul președintelui. „Atunci când au fost făcute legile, se vorbea despre o colaborare loială între instituții. Această nu a mai existat de când a apărut președintele jucător. De aici încolo, prevederile legale nu mai sunt pentru oameni care colaborează. Ele trebuie modificate, că să nu mai poată fi folosite de persoane abuzive. Aproape fiecare lege este trimisă la reexaminare sau contestată la CCR. Rolul președintelui e exagerat. La fiecare lege trebuie să ținem cont că va avea o întârziere. Dacă CCR va constată că sunt îndeplinite condițiile pentru conflict juridic de natură constituțională, părțile implicate trebuie să se supună deciziei Curții. Dacă CCR va decreta că nu există conflict, nu se întâmplă nimic”, a declarat Nicolicea.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu