Entitati nord-coreene acuzate de atacuri informatice, puse sub sancțiuni financiare de SUA

Postat la: 13.09.2019 19:00

Washingtonul a anunţat vineri sancţiuni financiare împotriva a trei entităţi nord-coreene acuzate de atacuri informatice care au afectat infrastructuri-cheie, cum au fost spitalele britanice în 2017 sau Banca centrală din Bangladesh, în 2016, informează AFP, Reuters şi Yonhap, potrivit Agerpres.

Sancţiunile vizează trei grupări de piraterie informatică "aflate sub controlul guvernului din Coreea de Nord" şi cunoscute în lumea industriei securităţii informatice, a menţionat într-un comunicat Trezoreria Statelor Unite.

Este vorba de Lazarus Group şi alte două entităţi considerate "subgrupări" ale primului, Bluenoroff şi Andariel.

Citește și: EXCLUSIV Tribunalul București spune că ministrul Justiției a încălcat legea

Despre Lazarus Group se afirmă că a fost implicat în atacul WannaCry din decembrie 2017, care a afectat cel puţin 150 de ţări şi trei sute de mii de computere din întreaga lume. Între "victimele" identificate public s-a numărat Serviciul naţional de sănătate britanic (NHS).

În ce priveşte a doua entitate, Bluenoroff, conform unor societăţi de securitate cibernetică aceasta ar fi desfăşurat operaţiuni de succes împotriva a peste 16 organizaţii din 11 ţări, în special prin phishing, una din cele mai cunoscute fiind sustragerea a circa 80 de milioane de dolari din contul Băncii centrale a Bangladeshului de la Banca federală a SUA din New York.

Citește și: Olguța Vasilescu a răbufnit: Cum dracului vine criza peste noi doar când se apropie ăștia de guvernare?

Andariel s-a făcut cunoscut la rândul său în special prin atacuri asupra infrastructurii guvernamentale şi de securitate sud-coreene.

"Vom continua să întărim sancţiunile impuse de SUA şi ONU împotriva Coreei de Nord şi să colaborăm cu comunitatea internaţionlaă pentru a îmbunătăţi securitatea informatică a reţelelor financiare", notează într-un comunicat Sigal Mandelker, subsecretar al Trezoreriei pentru chestiuni de terorism şi intelligence financiar.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu