Emmanuel Macron dezaproba decizia lui Donald Trump in privinta Ierusalimului si anunta transmiterea acestui lucru la ONU

Postat la: 07.12.2017 19:14

Preşedintele francez Emmanuel Macron, aflat în vizită în Qatar, a declarat joi că ”dezaprobă” anunţul preşedintelui Donald Trump cu privire la recunoaşterea Ierusalimului drept capitala Israelului, o decizie care ”contravine rezoluţiilor Consiliului de Securitate” al ONU, relatează AFP. Macron a denunţat miercuri, la Alger, această decizie ca ”regretabilă”.

”Este o decizie unilaterală. Aşa cum am spus deja ieri (miercuri), eu nu împărtăşesc această decizie şi o dezaprob, pentru că ea contravine dreptului internaţional şi rezoluţiilor Consiliului de Securitate al ONU”, a spus el.

Preşedintele a făcut aceste declaraţii într-o conferinţă de presă comună, la Doham cu emirul Qatarului, şeicul Tamim ben Hamad al-Thani. ”Franţa îşi reiterează poziţia în Consiliul de Securitate”, care se reuneşte de urgenţă vineri, a adăugat el, amintind că Parisul apără ”o soluţie cu două state, cu frontiere recunoscute internaţional şi care să aibă fiecare capitala la Ierusalim”, o soluţie care este necesar să fie găsită printr-o ”negociere între israelieni şi palestinieni”.

”Statutul Ierusalimului este o problemă de securitate internaţională”, a declarat Macron, iar oraşul ”trebuie să aibă un statut sub egida ONU”.

Decizia anunţată miercuri de Trump de a recunoaşte ”în mod oficial Ierusalimul drept capitală a Israelului” şi de a transfera Ambasada Statelor Unite de la Tel Aviv în acest oraş a provocat un val de condamnări internaţionale - cu excepţia Israelului, conform news.ro.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu