Emanuel Ungureanu, de la USR, recunoaște ca el a OBLIGAT-O pe denunțatoarea lui Mircea Beuran sa il toarne la DNA: Beuran a avut complici

Postat la: 14.02.2020 18:55

Vicepreședintele Comisiei pentru Sănătate și Familie din Camera Deputaților, Emanuel Ungureanu, spune că dosarul lui Mircea Beuran a pornit de la un denunţ depus la cererea lui. Deputatul USR a declarat că el este cel care a somat-o pe denunţătoare să depună plângerea împotriva chirurgului

„Un medic a venit la mine care mi-a spus că i-a dat mită. L-am întrebat de ce nu a dat informați procurorilor înainte de a da mita. Mi-a prezentat niște circumstanțe și i-am spus că dacă nu denunță fapta într-un termen de 48 de ore o voi denunța și pe ea și pe cel care a primit mita. În consecință s-a conformat, a mers la DNA și continuarea o știți”, a declarat Emanuel Ungureanu pentru MEDIAFAX.

Citește și: A fost detonată nucleara, după reținerea lui Beuran: Urmează Arafat

Deputatul spune că mai există și alte persoane implicate în acest dosar și că medicul care a dat mita a primit recomandări de la aceștia.

„Există şi alte persoane implicate, există persoane care cu care a discutat, care l-au recomandat pe doctorul Beuran ca fiind persoana care rezolvă asemenea posturi”, a mai spus deputatul USR.

Ungureanu susține că darea de mită din sistemul universitar medical este un fenomen generalizat.

„Şpăgile pentru posturi în sistemul medical se practică de la infirmieră până la asistentă medicală, pentru un post de specialist, pentru un post de primar se practică şpaga. Este un fenomen generalizat, în niciun caz izolat. Puțină lume mărturisește aceste practici și atunci când o fac, o fac interesat, pentru că nu li s-a rezolvat problema”, a declarat Emanuel Ungureanu.

„Această complicitate duce apoi către șapaga luată de la pacient, pentru că pacientul este cel de care se recuperează aceste sume. Pacientul suferă”, conchide vicepreședintele Comisiei pentru Sănătate și Familie din Camera Deputaților.

Citește și: Nu este un pericol social! Tribunalul București, decizie în cazul medicului Mircea Beuran .

Chirurgul Mircea Beuran este acuzat de DNA că a primit mită 10.000 de euro ca să scoată la concurs un post de asistent la Facultatea de Medicină.

Judecătorii de la Tribunalul București l-au plasat, vineri, pe Mircea Beuran în arest la domiciliu. Magistrații au respins, astfel, cererea DNA ca medicul să fie arestat pentru 30 de zile.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu