Elevii romani au obținut patru medalii la Olimpiada de Informatica a Europei Centrale

Postat la: 17.07.2017 12:54

Lotul de informatică al României a obținut patru medalii - trei de aur și una de argint - la a XXIV-a ediție a Olimpiadei de Informatică a Europei Centrale (CEOI), desfășurată în perioada 10 - 15 iulie, la Ljubljana - Slovenia, se arată într-un comunicat al MEN transmis luni AGERPRES.

6006ece0-17cc-46d1-b6d3-a6fbee33afcc

Sursa foto: edu.ro

Potrivit sursei citate, medaliile de aur au fost cucerite de Costin Andrei Oncescu, elev la Colegiul Național "Dinicu Golescu" din Câmpulung, Tamio Vesa Nakajima, elev la Liceul Vocațional Pedagogic "N. Bolcaș" din Beiuș, și Andrei Popa, elev la Liceul Teoretic "Mihail Kogălniceanu" din Vaslui.

Medalia de argint i-a revenit lui Andrei Costin Constantinescu, elev la Liceul Internațional de Informatică din București.

În clasamentul neoficial pe medalii România s-a clasat pe primul loc, iar în ierarhia pe puncte a ocupat locul al doilea, după Polonia. Lotul a fost însoțit și coordonat de prof. Dan Pracsiu (team leader) și Daniel Posdărăscu (deputy leader), student și fost olimpic internațional, multiplu medaliat la competițiile de profil.

La ediția din acest an au participat 58 de concurenți din 14 țări. Prima ediție a Olimpiadei de Informatică a Europei Centrale (CEOI) s-a desfășurat în România, în 1994, la Cluj-Napoca, la inițiativa țării noastre. În următorii doi ani, CEOI va avea loc în Polonia (2018) și Slovacia (2019).

AGERPRES/(AS — autor: Ana-Maria Ludatșer, editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Andreea Lăzăroiu)

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu