Șeful Statului Major al Apararii participa la reuniunea Comitetului Militar al NATO

Postat la: 14.01.2019 16:36

Generalul Nicolae Ciucă, şeful Statului Major al Apărării, va participa, în zilele de 15 şi 16 ianuarie, la sesiunea Comitetului Militar al NATO ce se desfășoară la Bruxelles, Belgia.

Potrivit SMAp, pe agenda reuniunii se regăsesc subiecte referitoare la aspectele militare de actualitate privind provocările strategice actuale și viitoare ale NATO, strategia militară a NATO, misiunea Resolute Support din Afganistan, privind consilierea, asistenţa şi instruirea  instituțiilor afgane și forțelor naționale de apărare și securitate, precum și situația securității regionale.

Totodată, discuțiile vor cuprinde și aspecte legate de dezvoltarea capabilităților finanțate din fonduri comune, parteneriatul NATO - Georgia, cu un accent special pe progresul pachetului substanțial NATO-Georgia, precum și despre situația de securitate din Balcanii de Vest și misiunea Forței Kosovo.

”Sesiunile de discuții vor fi conduse de către președintele Comitetului militar al NATO, Air Chief Marshal, Sir Stuart Peach, susținut de către Comandantul Suprem al Forțelor Aliate din Europa (SACEUR),  generalul Curtis M. Scaparrotti și Comandantul Comandamentului Aliat pentru Transformare (SACT), generalul André Lanata.
Comitetul militar se reunește de două ori pe an la sediul NATO din Bruxelles, la nivelul șefilor apărării, pentru a discuta despre operațiunile și misiunile NATO și pentru a oferi Consiliului Nord-Atlantic consiliere militară bazată pe consens asupra modului în care Alianța poate răspunde cel mai bine provocărilor de securitate globală și o dată pe an se întâlnesc într-o țară membră a Alianței” - au mai transmis reprezentanții SMAp.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu