Șeful ONU, despre pandemie: 'Din nefericire este un test la care, pana acum, comunitatea internationala esueaza'

Postat la: 18.10.2020 08:24

O lume divizată nu reuşeşte să combată pandemia de Covid-19, a afirmat sâmbătă secretarul general al Naţiunilor Unite, Antonio Guterres, avertizând că este nevoie de o acţiune concertată pentru a preveni ca milioane de oameni să intre în sărăcie şi foamete, transmite Reuters.

Fostul premier portughez a spus că ar fi putut fi făcute multe mai multe, dacă ţările ar fi colaborat pentru combaterea bolii care a ucis peste un milion de oameni, scrie news.ro.

Citește și: Atenționare de ultimă oră! Cum a fost răsturnată declarația lui Raed Arafat

”Pandemia de Covid-19 este o problemă globală majoră pentru întreaga comunitate internaţională, pentru multilateralism şi pentru mine, ca secretar general al Naţiunilor Unite”, a declarat Guterres agenţiei de presă portugheze Lusa.

”Din nefericire este un test la care, până acum, comunitatea internaţională eşuează”, a mai afirmat acesta.

Citește și: Blat PSD-PNL? Fina unui baron social-democrat, readusă de Nelu Tătaru la Ministerul Sănătății

Guterres a spus că, dacă nu vor fi luate măsuri concertate, ”un virus microscopic ar putea împinge milioane de oameni în sărăcie şi foamete, cu efecte economice devastatoare în anii care vor veni”.

Guterres a mai criticat ţările pentru lipsa de unitate în încercarea de a rezolva alte probleme globale, între care conflictele din Afganistan, Yemen şi Siria.

Citește și: Avem dovada! Florian Coldea este profesor colaborator la SNSPA! Tot în cadrul instituției lucrează și soția sa

”Este o sursă de frustrare enormă”, a spus acesta.

Peste 39 de milioane de oameni au fost infectaţi cu Covid-19, potrivit calculelor Reuters bazate pe date oficiale.

Infecţii cu noul coronavirus au fost raportate în peste 2010 ţări şi teritorii, de la primele cazuri identificate în China în decembrie 2019.

Citește și: Ieșire dura a lui Cozmin Gușă la adresa lui Ludovic Orban: ‘Stai în fotoliul puterii tocmai pentru c-ai păcălit viața și școala’ .

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu