Efectul modificarilor la OUG 114: ANRE a scazut tarifele de distribuție pentru furnizorii de energie electrica

Postat la: 16.01.2020 13:16

Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a revizuit în scădere tarifele de distribuție aplicate de către toți distribuitorii și furnizorii energie electrică, potrivit ordinelor publicate joi în Monitorul Oficial, potrivit Mediafax.ro.

Totodată, a fost modificat și tariful mediu pentru serviciul de transport perceput de Transelectrica, operatorul sistemului energetic național (SEN).

Citește și: Ministrul Agriculturii, acuzații dure către fermieri: 'Există vânători de subvenții. Nu sunt interesați să facă performanță, ci doar să încaseze banii'

Modificările vin ca urmare a aprobării Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 1/2020, prin care se diminuează contribuția datorată ANRE de la 2% la 0,2% pe cifra de afaceri. Majorarea taxei fusese inclusă anterior de către reglementator în costul tarifului de distribuție, cu aplicabilitate de la 1 ianuarie.

Noile tarife pentru serviciul de distribuție al energiei electrice sunt aplicabile efectiv, începând de joi, 16 ianuarie.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu