Dupa o pauza de 13 ani, Rusia și Irakul au facut anunțul. Un semnal IMPORTANT pe care il transmit cele doua țari

Postat la: 17.09.2017 15:54

Legăturile aeriene directe între Rusia şi Irak au fost reluate duminică, după o întrerupere de 13 ani cauzată de degradarea securităţii pe teritoriul irakian, au anunţat autorităţile ruse, informează AFP, scrie agerpres.ro


Un avion al companiei Iraqi Airways a decolat de la Bagdad la orele locale 10:31 (07:31 GMT) şi urma să aterizeze pe aeroportul moscovit Vnukovo la orele locale 14:19 (11:19 GMT).

Ana Maria Prodan, dusă de URGENȚĂ la spital. Ce a pățit vedeta Tv


"Primul zbor comercial soseşte astăzi. Acesta este un semnal din partea autorităţilor irakiene că cetăţenii ruşi pot călători fără probleme în Irak", a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt al agenţiei federale ruse a aviaţiei, Rosaviaţia, Serghei Izvolski. 

Deocamdată, a fost restabilită doar legătura Bagdad-Moscova, însă cele două ţări ar mai putea deschide o linie în direcţia Bassorah, în sudul Irakului. 

Rusia a suspendat legăturile sale aeriene comerciale cu Irakul în 2004, din cauza degradării situaţiei pe teritoriul irakian ca urmare a doborârii regimului lui Saddam Hussein de către o coaliţie condusă de SUA.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu