Dupa mai multe ședințe boicotate, CSM incearca sa puna șef la Secția pentru investigarea infracțiunilor din justiție

Postat la: 13.09.2019 12:32

Procurorul Adina Florea a câștigat concursul pentru șefia Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție, dar și acum așteaptă validarea pe funcție în plenul Consiliului Suprem al Magistraturii (CSM).

Vezi și: CTP, dezgustat de actuala luptă politică: 'E ca o baltă plină cu mormoloci. Am nostalgia lui Dragnea'

Marți ar fi IV-a oară când problema este pusă pe masa membrilor CSM, după ce anterior în iunie și iulie validarea a fost împiedicată de boicotul masiv al judecătorilor și procurorilor care nu văd cu ochi buni existența Secției speciale pentru magistrați.

Ședința de marți va fi însă mult mai complexă. Pe lângă validarea Adinei Florea în funcția de șef al SIIJ, vor mai fi validați 3 procurori pe funcții de execuție în cadrul secției și se va declanșa un nou concurs pentru funcții la aceeași secție.

Vezi și: Acuzaţii explozive în Opoziţie: Vosganian acuză PNL şi USR că vor să trântească moţiunea de cenzură cu mâna ALDE

Cât îl privește pe fostul procuror-șef al SIIJ, procurorul Gheorghe Stan, devenit între timp judecător al Curții Constituționale, același plen al CSM va decide unde i se rezervă locul de procuror unde va reveni după expirarea mandatului la CCR. Surse judeciare susțin pentru STIRIPESURSE.RO că e foarte probabil ca postul rezervat să fie chiar în cadrul SIIJ.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu