DOVADA ca leacul exista: Emiratele Arabe Unite aproba un vaccin impotriva COVID-19 doar pentru medici

Postat la: 15.09.2020 23:56

Emiratele Arabe Unite (EAU) au anunţat că au aprobat utilizarea de către personalul medical a unui vaccin împotriva COVID-19, aflat încă în fază de testare, relatează AFP.

"Vaccinul va fi disponibil eroilor aflaţi în prima linie (în lupta împotriva pandemiei) şi celor care sunt cel mai expuşi riscului de a contracta virusul", a scris, pe Twitter, Autoritatea Naţională de Gestionare a Crizelor şi Dezastrelor (NCEMA).

Citește și: CTP îl desființează pe Nicușor Dan: Va da o soluție nepripită, îndelung socotită și profund greșită

Gigantul farmaceutic chinez Sinopharm a început să testeze un vaccin în iulie în Emiratele Arabe Unite, scrie agerpres.ro.

În prezent, peste 30 de posibile vaccinuri împotriva COVID-19 sunt testate pe oameni în întreaga lume, în speranţa stopării pandemiei.

Citește și: O primă victorie pentru Liviu Dragnea în justiție. Judecătorii au stabilit că i-a fost încălcat dreptul la muncă în penitenciar

În Rusia, autorităţile au început testarea vaccinului "Sputnik-V" pe 40.000 de locuitori ai capitalei, ultima etapă a studiilor clinice anunţată în luna august.

"A treia fază a studiilor clinice continuă (în EAU) sub stricta supraveghere a echipelor medicale", a spus NCEMA.

Citește și: Ciolacu: ‘Facem un ultim apel către organele abilitate să se autosesizeze în cazul domnului Nicușor Dan’

"Rezultatele studiilor clinice din ţara noastră sunt pe drumul cel bun şi toate testele au fost încununate de succes până acum", a subliniat sursa citată.

Vaccinul a fost testat pe 31.000 de voluntari din ţară, cu efecte secundare "uşoare şi aşteptate", a spus NCEMA, adăugând că 1.000 de voluntari cu boli cronice nu au prezentat "nicio complicaţie".

Citește și: Ultim moment! Marcel Ciolacu: ‘Am luat decizia ca PSD să meargă singur la aceste alegeri’

Anunţul intervine în momentul în care numărul cazurilor de COVID-19 a atins un vârf în ţară, cu 1.007 de cazuri zilnice raportate.

În Emiratele Arabe Unite au fost anunţate până acum peste 80.000 de cazuri de coronavirus, dintre care 399 de decese.

Citește și: Ludovic Orban, mesaj pentru părinți: ‘La școală copilul este în siguranță, riscul de îmbolnăvire este minim’ .

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu