Doua companii au depus oferte pentru a construi 100 de tramvaie ultra-moderne pentru București

Postat la: 16.03.2019 21:56

Primăria municipiului Bucureşti anunţă că, în cadrul procedurii pentru achiziţionarea a o sută de tramvaie moderne, au depus oferte doi operatori economici: Astra Vagoane Călători SA şi Durmazlar Makine San Ve Tic AS.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Primăria Bucureşti, vineri, la ora 15.00, a expirat termenul pentru depunerea ofertelor pentru achiziţia a o sută de tramvaie. Deşi în cadrul procedurii s-au înscris 20 de operatori economici, au depus oferta doar doi: Astra Vagoane Călători SA şi Durmazlar Makine San Ve Tic AS, scrie news.ro.

Citește și: Norica Nicolai atac la adresa lui Rareș Bogdan! ‘Talentul de slugoi nu înlocuiește caracterul’

Primaria municipiului Bucureşti a publicat în SICAP, în 11 decembrie 2018, anunţul pentru achiziţia celor 100 de tramvaie, valoarea estimată a contractului fiind de 845,68 milioane lei (180 de milioane de euro).

Este vorba despre achizitionarea a 100 de tramvaie şi echipamente necesare îmbunătăţirii transportului public de călători pe traseele 1, 10, 21, 25, 32,40, 41 şi 55.

Citește și: A ieșit la iveală! Cine o susține pe fosta șefă DNA, Laura Codruța Kovesi

Cele 100 de tramvaie noi vor avea podeaua complet coborâtă, pe toată lungimea vehiculului, din gama de 36 m, cu minim 5 uşi duble, dotate cu echipament de climatizare destinat asigurării atât a aerului condiţionat, cât şi a încălzirii salonului pasageri. Sistemul va oferi posibilitatea reglăii, atât a temperaturii, cât şi a debitului de aer.

De asemenea, prin documentaţia de achiziţie s-a solicitat ca tramvaiele să aibă o capacitate de cel puţin 220 de călători total, din care minim 56 pe scaune, să aiba nivel de zgomot redus, instalaţie de supraveghere video, echipamente pentru validarea cardurilor.

Citește și: Anunț de ultimă oră din partea DNA! S-a descoperit trafic de influență de milioane de euro

Pentru persoanele cu dizabilităţi care folosesc scaune cu rotile, se va prevedea o platformă rabatabilă sau culisanta cu acţionare manuală şi se vor amenaja două locuri speciale la cea mai apropiată uşa dublă de acces faţă de postul de conducere. De asemenea, în apropierea acestor spaţii trebuie prevăzute bare de susţinere, dispozitive de asigurare, butoane de comandă şi comunicare etc.

Durata de utilizare a tramvaiului trebuie să fie de minim 30 de ani, iar garanţia funcţionării fără defecţiuni a tramvaiului - minim 5 ani sau minim 300.000 km.

Citește și: Izbucnire la adresa lui Klaus Iohannis! Lia Olguța Vasilescu reacționează

Studiul de oportunitate pentru această achiziţie a fost aprobat prin HCGMB nr 225/19.04.2018, iar achiziţia face obiectul a 8 proiecte pentru care s-a solicitat finanţare din fonduri europene nerambursabile prin Programul Operaţional Regional 2014-2020 (2 proiecte fiind aprobate şi contractate, iar 6 – aprobate şi în perioada de contractare a finanţării)

Obiectivele generale ale proiectelor sunt de a reduce emisiile poluante generate de transportul rutier motorizat la nivelul municipiului Bucureşti. Prin achiziţionarea celor 100 de tramvaie noi care vor circula pe cele 8 linii de tramvai se urmăreşte creşterea atractivităţii si îmbunătăţirea eficienţei transportului public de călători, a frecvenţei şi a timpilor de parcurs, accesabilităţii şi implicit a transferului către acesta de la transportul privat cu autoturisme.

Citește și: Conducerea DNA iese la rampă! Reacție la sinuciderea procurorului Tamaș Schiffbeck .

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu