Donald Trump merge la Davos: Se inchide spațiul aerian, armata e in ALERTA, se anunța VIOLENȚE și proteste masive

Postat la: 12.01.2018 18:55

Autorităţile elveţiene au anunţat joi că se aşteaptă la manifestaţii violente în acest weekend în capitala Berna după anunţul venirii lui Donald Trump la Forumul Economic Mondial (WEF), informează AFP.

IMPORTANT - ANUNȚ PENTRU TOȚI CITITORII

"În cadrul viitorului WEF de la Davos (22-26 ianuarie) şi după anunţul vizitei preşedintelui american Donald Trump, a fost anunţată o manifestaţie neautorizată", au declarat autorităţile federale citate de mass-media, scrie agerpres.ro.

Citește și: Mesaj tranșant al comisarului Traian Berbeceanu: „Lăsați Poliția în pace!”

Manifestaţia, organizată la chemarea asociaţiei anticapitaliste elveţiene RJG, este programată sâmbătă la ora 15:00 (14:00 GMT) şi autorităţile se aşteaptă la participarea a "sute de protestatari".

Casa Albă a anunţat marţi că preşedintele SUA intenţionează să se ducă la WEF de la Davos, în cantonul Graubünden (Grisons, est), unde vin în fiecare an personalităţi politice internaţionale şi oameni de afaceri importanţi pentru a discuta despre politică, economie şi afaceri.

Citește și: Firea a decis! Ce se va întâmpla cu taximetriștii independenți din Capitală

Lansată miercuri de organizaţia elveţiană Campax, petiţia "Trump, nu sunteţi binevenit - staţi departe de Davos!" a adunat joi mai mult de 8.100 de semnături.

Programul lui Donald Trump la Davos încă nu a fost dezvăluit.

Citește și: Oare îl vor trece? „Acesta este un test pentru Gabriela Firea/PSD/ALDE”

Ca în fiecare an cu ocazia WEF, armata va ajuta poliţia regională să asigure securitatea cu aproximativ 5.000 de soldaţi şi spaţiul aerian deasupra Davosului va fi închis.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu