Donald Trump le citește in stele palestinienilor: 'Veti avea pace in Orientul Mijlociu fara a fi prosti, fara a impusca si a omori pe toata lumea'

Postat la: 15.09.2020 18:48

Preşedintele american, Donald Trump, a declarat marţi că palestinienii se vor alătura în cele din urmă unui acord de pace cu Israelul, argumentând că susţinătorii lor politici şi financiari din Golf merg înainte cu stabilirea de legături cu statul evreu, relatează dpa.

"Altfel, vor rămâne pe din afară", a spus Trump, înainte de ceremonia de semnare a unui acord de normalizare a relaţiilor între Israel, pe de o parte, şi Emiratele Arabe Unite şi Bahrein, de cealaltă parte. "Palestinienii sunt foarte dificil de abordat", a adăugat el.

Citește și: CTP îl desființează pe Nicușor Dan: Va da o soluție nepripită, îndelung socotită și profund greșită

Preşedintele SUA a reiterat faptul că a tăiat mare parte din sprijinul financiar american pentru palestinieni şi a precizat că susţine în continuare această politică.

"Palestinienii se vor alătura şi ei în cele din urmă... Şi veţi avea pace în Orientul Mijlociu fără a fi proşti, fără a împuşca şi a omorî pe toată lumea şi a împrăştia sânge peste tot pe nisip", a declarat Trump pentru Fox News.

Citește și: O primă victorie pentru Liviu Dragnea în justiție. Judecătorii au stabilit că i-a fost încălcat dreptul la muncă în penitenciar

La fel de optimist s-a declarat şi ginerele său Jared Kushner, consilier al preşedintelui american şi responsabil pentru planul de pace israeliano-palestinian.

"Cred că ceea ce vedeţi acum este începutul sfârşitului conflictului israeliano-arab", a spus Kushner la emisiunea "Today" de la NBC, scrie agerpres.ro.

Citește și: Ciolacu: ‘Facem un ultim apel către organele abilitate să se autosesizeze în cazul domnului Nicușor Dan’

Acordurile de normalizare a relaţiilor Israelului cu EAU şi Bahrein "vor face Orientul Mijlociu mult mai stabil pe termen lung", a adăugat el.

Kushner a mai spus că problema palestiniană, care nu va fi discutată la ceremonia de semnare de marţi, nu este "atât de complicată" cum susţin unii.

Citește și: Ultim moment! Marcel Ciolacu: ‘Am luat decizia ca PSD să meargă singur la aceste alegeri’ .

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu