Donald Trump il primeste la Casa Alba pe presedintele Ucrainei

Postat la: 20.06.2017 15:15

Preşedintele ucrainean, Petro Poroşenko, aflat în prezent într-o vizită oficială în SUA, va fi primit marţi la Casa Albă de omologul său american, Donald Trump, întrevedere care anterior nu era prevăzută pe agenda acestuia din urmă, transmite agenţia EFE, potrivit agerpres.

Conform anunţului biroului de presă al Casei Albe, la întrevederea Trump-Poroşenko vor mai participa, din partea SUA, vicepreşedintele Mike Pence şi consilierul pentru securitate naţională H.R. McMaster.

Prima ţară care RENUNŢĂ la bombardamentele din Siria

Întâlnirea celor doi preşedinţi survine în contextul amplificării tensiunilor ruso-ucrainene legate de conflictul din estul separatist al Ucrainei şi al investigaţiei din SUA privind posibila ingerinţă a Rusiei în scrutinul prezidenţial american.

Conform surselor ucrainene, printre temele aflate pe agenda convorbirilor dintre cei doi lideri se regăsesc Acordurile de la Minsk privind soluţionarea conflictului armat din estul Ucrainei, cooperarea bilaterală dintre Washington şi Kiev, precum şi sprijinul administraţiei Trump pentru reformele din Ucraina.

Secretarul american de stat Rex Tillerson a afirmat săptămâna trecută că Rusia şi Ucraina ar putea încheia o înţelegere în afara Acordurilor de la Minsk, aflate în impas.

SCANDAL de proporţii în guvernul lui Macron. Doi miniştri FORŢAŢI să demisioneze - FOTO

Însă Rusia s-a pronunţat permanent împotriva implicării directe a SUA în procesul de pace din estul separatist al Ucrainei, protestele din 2014, încheiate cu înlăturarea de la putere a preşedintelui Viktor Ianukovici, fiind încurajate, conform Moscovei, de către Washington.

Preşedintele Donald Trump se va întâlni şi cu omologul său rus, Vladimir Putin, întrevedere prevăzută să se desfăşoare în marja summitului G20, care va avea loc pe 7 şi 8 iulie în Germania, la Hamburg.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu