Donald Trump cere inca o renumarare a voturilor in statul Georgia

Postat la: 22.11.2020 10:00

Echipa de jurişti a preşedintelui american Donald Trump a cerut sâmbătă încă o renumărare a voturilor în statul Georgia, transmite dpa, potrivit AGERPRES.

Guvernatorul Georgiei, Brian Kemp, şi secretarul de stat Brad Raffensperger - ambii republicani, ca şi preşedintele - au certificat independent rezultatele după prima renumărare, încheiată joi. Demersul a confirmat victoria democratului Joe Biden, care a obţinut în acest stat cu peste 12.000 de voturi mai mult la alegerile prezidenţiale din 3 noiembrie.

Deoarece diferenţa este mai mică de 0,5% din numărul total de voturi, legea din Georgia îi permite candidatului învins să solicite o nouă numărătoare.

Citește și: Marea Britanie și Canada au încheiat un acord comercial post-Brexit

Trump încearcă să obţină un nou mandat de preşedinte al Statelor Unite contestând în instanţe rezultatele alegerilor în mai multe state şi susţinând că scrutinul a fost marcat de fraude pe scară largă. El nu a reuşit deocamdată să dovedească acuzaţiile.

O curte federală din statul Pennsylvania a respins, tot sâmbătă, ca 'nefondată', încercarea juriştilor republicani conduşi de Rudy Giuliani de a împiedica certificarea rezultatelor alegerilor. Echipa de campanie a lui Trump a comunicat că va face apel împotriva deciziei.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu