Donald Trump a ORDONAT, Israelul a EXECUTAT: A INTERZIS intrare in țara a doua congresmene musulmane emocrate

Postat la: 15.08.2019 21:32

Guvernul israelian a hotărât să interzică intrarea în ţară a două alese democrate în Congresul Statelor Unite care suţin un boicot internaţional al Israelului, a anunţat joi adjuncta ministrului israelian de Externe, Tzipi Hotovely, relatează The Associated Press.

”Israelul a hotărât să nu permită” reprezentantelor democrate Rashida Tlaib din Michigan şi Ilhan Omar din Minnesota să intre în ţară în cadrul unei vizite prevăzute săptămâna viitoare, a declarat, la postul public de radio, Hotovely .

Citește și: Alexandru Cumpănașu aruncă bomba! Este somat de doi politicieni grei să tacă

Această hotărâre face parte dintr-o politică israeliană de interzicere a intrării în ţară a unor persoane care promovează boicotarea Israelului, a dat ea asigurări.

Tzipi Hotovely a făcut aceste declaraţii la scurt timp după ce locatarul Casei Albe, aflat în concediu de vineri, a scris pe Twitter că permiterea intrării în Israel a celor două membre ale Congresului Statelor Unite ”ar arăta o mare slăbiciune”.

Citește și: Rareș Bogdan iese la atac! Eugen Teodorovici umilit de membrul PNL

Cele două membre musulmane ale Congresului sunt unele dintre cele mai vocale critice ale tratamentului aplicat de Israel palestinienilor.

Familia lui Tlaib a emigrat în Statele Unite din Cisiordania.

Citește și: Lovitură dură pentru Viorica Dăncilă! Consilierul premierului suspect de delapidarea unei sume uriașe

Ilhan Omar şi Rashida Tlaib, două membre ale aripii de stânga a Partidului Democrat american, urmau să aterizeze în weekend la Tel Aviv pentru a vizita teritoriile palestiniene ocupate, însă Ministerul israelian de Interne a decis să le interzică intrarea în Israel, apreciind că vizita lor se înscrie în cadrul unor ”activităţi de boicotare antiisraeliană”, relatează AFP.

Această decizie a fost luată ”în acord” cu premierul siraelian în exerciţiu Benjamin Netanyahu, ministrul său de Externe şi ministrul său însărcinat cu Afaceri Startegice, a precizat Ministerul de Interne într-un comunicat.

Citește și: Alexandru Cumpănașu aruncă bomba! Este somat de doi politicieni grei să tacă

”Aceste alese folosesc scena internaţională pentru a susţine asociaţii BDS care îndeamnă la bpoicotarea Israelului”, a adăugat ministerul, justificându-şi decizia pe baza unei legi israeliene care permite interzicerea pe teritoriul israelian a susţinătorilor mişcării Boicot, Dezinvestiţii, Sancţiuni (BDS).

Această mişcare îndeamnă la boicotarea economică, culturală sau ştiinţifică a Israelului, în semn de protest faţă de ocuparea teritoriilor palestiniene.

Citește și: Rareș Bogdan iese la atac! Eugen Teodorovici umilit de membrul PNL

Decizia israeliană de a interzice vizita celor două alese americane este ”scandaloasă”, a denunţat conducătoarea palestiniană Hanan Ashrawi într-un comunicat.

Donald Trump a îndemnat Israelul să le interzică celor două democrate să viziteze ţara.

Citește și: Lovitură dură pentru Viorica Dăncilă! Consilierul premierului suspect de delapidarea unei sume uriașe

Premierul israelian în exerciţiu Benjamin Netanyahu s-a întâlnit joi cu oficiali de rang înalt în vederea reevaluării deciziei de le permite reprezentantelor Ilhan Omar şi Rashida Tlaib să viziteze ţara săptămâna viitoare. El s-a consultat cu miniştri şi consilieri.

”Nicio ţară nu respectă mai mult Statele Unite şi Congresul lor ca statul Israelului”, a declarat Netanyahu într-un comunicat.

Citește și: Alexandru Cumpănașu aruncă bomba! Este somat de doi politicieni grei să tacă

”Israelul este deschis vizitelor cu o excepţie, a oamenilor care îndeamnă şi militează în favoarea boicotării sale”, a adăugat el, imediat după anunţarea interdicţiei intrării în Israel a celor două alese americane.

”Ar arăta o mare slăbiciune dacă Israelul ar permite” americancelor să viziteze ţara, a scris Donald Trump pe Twitter.

Citește și: Rareș Bogdan iese la atac! Eugen Teodorovici umilit de membrul PNL

”Ele urăsc Israelul şi tot poporul evreu şi nu e nimic de făcut să se răzgândească”, a adăugat miliardarul republican.

Trump a atacat săptămâni la rând membri democraţi ale Congresului, insclusiv prin mesaje rasiste, pe Twitter.

Ambasadorul israelian în Statele Unite, Ron Dermer, dădea asigurări, luna trecută, că Israelul nu va interzice intrarea în ţară a vreunui membru al Congresului.

Citește și: Lovitură dură pentru Viorica Dăncilă! Consilierul premierului suspect de delapidarea unei sume uriașe .

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu