DOCUMENT Guvernul Italiei permite redeschiderea bisericilor ortodoxe romane și slujbe cu credincioși

Postat la: 21.05.2020 20:32

Episcopia Ortodoxă Română din Italia a semnat săptămâna trecută un protocol cu statul italian privind redeschiderea lăcașurilor de cult ortodoxe din peninsulă şi posibilitatea de slujire cu participarea credincioșilor.

DOCUMENTUL poate fi citit AICI

Din partea eparhiei, documentul a fost semnat de Preasfinţitul Părinte Siluan. Guvernul italian a fost reprezentat de Giuseppe Conte, Președintele Consiliului de Miniștri, şi de Luciana Lamorgese, Ministrul de Interne.

Citește și: Cozmin Gușă anunță o alertă de cutremur în interiorul Statului Paralel! ‘Dacă e doar pe sfert de cum zice’

Întâlnirea s-a desfăşurat în data de 15 mai la sediul guvernului italian.

„Protocolul are ca obiectiv respectarea libertății de cult, în contextul acordurilor bilaterale, privind respectarea libertății religioase, în conformitate cu normele sanitare de prevenire a contagierii cu Covid – 19”.

Citește și: Oamenii lui Traian Băsescu, atac la Raed Arafat! ‘E tot acolo’

Protocolul a intrat în vigoare începând cu data de 18 mai, fiind permise începând cu acea dată, „orice serviciu liturgic și orice întâlnire de natură religioasă, cu condiția respectării tuturor prevederilor sanitare de prevenire și limitare a răspândirii epidemiei”.

„Dăm slavă lui Dumnezeu pentru această nouă etapă ce se deschide în viața credincioșilor, monahilor și credincioșilor din Eparhia noastră și mulțumim tuturor celor care s-au implicat, direct sau indirect, în a aduce la bun sfârșit acest protocol”, se menţionează pe site-ul episcopiei.

Citește și: Video Scene nebune! A fost nevoie de trei echipaje de poliție pentru a fi încătușat un bătrân care a refuzat să i se măsoare temperatura

Episcopia Ortodoxă Română a Italiei a fost recunoscută oficial de statul italian în anul 2011.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu