Warning: session_start(): open(/home/epolitic/public_html/.tmp/sess_j3pqj7usioj2dute2ljmug3nu7, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in /home/epolitic/public_html/.includes/init/session.php on line 12
DOCUMENT CSM o umilește pe Gabriela Scutea, pe care Catalin Predoiu o credea PERFECTA pentru șefia PICCJ

DOCUMENT CSM o umilește pe Gabriela Scutea, pe care Catalin Predoiu o credea PERFECTA pentru șefia PICCJ

Postat la: 14.02.2020 18:16

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a avizat negativ, marţi, numirea Gabrielei Scutea în funcţia de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Decizia a fost luată cu 4 voturi "împotrivă" şi 2 voturi "pentru". În motivarea deciziilor lor, procurorii din CSM explică motivele pentru care au dat aviz pozitiv pentru Scutea, deși Cătălin Predoiu a lăudat-o în fața lor, spunând că ”dintre candidații procurori care și-au depus candidatura pentru funcția de procuror general, aceasta a avut cea mai solidă prestație și cel mai solid dosar profesional”.

DOCUMENTUL CSM în care explică avizul negativ poate fi citit AICI

Astfel, procurorii din CSM au fost nemulțumiți de Scutea ”pentru modul de răspuns la întrebările adresate, de multe ori aluziv, ambiguu, ezitant și pe bază de retorică excesivă, candidata a demonstrat că nu deține capacitate de sinteză și nici capacitate de punere în practică a obiectivelor ce par, astfel, asumate doar declarativ în cuprinsul proiectului scris.”. Mai mult, spun procurorii CSM, ”prin proiectul depus nu a identificat problemele concrete cu care se confruntă Ministerul Public și nu a dat răspunsuri susținute de o argumentare concisă și coerentă, ceea ce denotă o lipsă de viziune. Din analiza proiectului managerial, coroborat cu răspunsurile la întrebările adresate în cadrul interviului, Secția pentru procurori apreciază că doamna Scutea nu a identificat problemele concrete cu care se confruntă Ministerul Public și nu a dat răspunsuri susținute de o argumentare concisă și coerentă, ceea ce denotă o lipsă de viziune cu privire la modalitatea de rezolvare a dificultăților întâmpinate de parchete, indiferent de gradul de jurisdicție, premise esențială pentru asumarea unor obiective corespunzătoare.”.

”Maniera de abordare a problematicii înregistrărilor ca dosar penal a tuturor sesizărilor prin Serviciul 112 privind faptele ce se urmăresc la plângere prealabilă a persoanelor vătămate, a relevat necunoașterea realităților parchetelor, minimalizarea problematicii redusă ca răspuns la împrejurarea neverificării succesiunii de dispoziții și note interne din Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție”, mai arată Secția pentru procurori în explicarea avizului negativ. Pe lângă multe carențe identificate în pregătirea lui Scutea, procurorii din CSM au identificat și că ”întrebată fiind cu privire la propunerile Secției de procurori de modificare legislativă în vederea închiderii recomandări MCV nr.1 din 2017, respectiv ca propunerile pentru numirea în funcțiile de rang înalt să fie făcute de către Secția pentru procurori cu avizul ministrului justiției, ori la propunerea ministrului justiției cu avizul conform al Secției, doamna procuror a arătat că nu cunoaște aceste propuneri. Doamna procuror Gabriela Scutea a precizat că, în opinia sa, recomandările MCV sunt obligatorii.

Față de toate considerentele de mai sus, Secția pentru procurori apreciază că doamna procuror Gabriela Scutea nu îndeplinește exigențele necesare din perspectiva numirii în funcția de procuror general.”, mai precizează aceștia.

Citește și: Nu este un pericol social! Tribunalul București, decizie în cazul medicului Mircea Beuran

Gabriela Scutea, propusă de ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, pentru funcţia de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a susţinut, marţi, interviul la CSM, care urmează să emită un aviz consultativ.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu