DISPERARE la Bruxelles, in legatura cu europarlamentarele: Cristiano Ronaldo, Messi, Vlad Chiricheș și Alexandru Chipciu intra in joc

Postat la: 12.02.2019 17:31

Parlamentul European a semnat marţi un acord cu Federaţia internaţională a jucătorilor profesionişti de fotbal pentru a-i încuraja pe cetăţeni să voteze la alegerile europene din acest an, în contextul temerilor privind o prezenţă sporită a alegătorilor favorabili partidelor populiste şi eurosceptice, relatează dpa.

"Jucătorii sunt atât cetăţeni, cât şi atleţi profesionişti, dar în primul rând sunt modele pentru ceilalţi", a precizat într-un comunicat preşedintele legislativului comunitar, Antonio Tajani.

Citește și: Vești bune! Femeile nu vor mai plăti impozit- Care sunt condițiile pe care trebuie să le îndeplinească

"Alegerile europene din 2019 reprezintă ocazia perfectă pentru jucătorii de fotbal să preia iniţiativa şi să-i motiveze pe europeni să traseze drumul pentru Uniunea Europeană pe care vor să meargă", a adăugat el.

Potrivit acordului, Parlamentul European va colabora cu Federaţia jucătorilor de fotbal - din care fac parte atât bărbaţii, cât şi femeile - pentru crearea unei reţele de jucători şi jucătoare care va avea drept scop să-i motiveze pe cetăţeni să voteze.

Citește și: Mugur Isărescu trage semnalul de alarmă! La cât ar putea ajunge euro

Campania se axează asupra Italiei, Spaniei, Croaţiei, Austriei, Sloveniei, Ciprului, Suediei, Finlandei, Portugaliei şi Cehiei. Astfel, Cristiano Ronaldo, Lionel Messi, Vlad Chiricheș sau Alexandru Chipciu ar putea face campanie pentru alegeri.

Temerile sunt tot mai mari la Bruxelles că alegerile din mai ar putea aduce o creştere pentru partidele populiste, naţionaliste şi eurosceptice, notează dpa. Unindu-şi forţele în Parlamentul European, acestea ar putea ameninţa multe dintre priorităţile Uniunii Europene pe termen lung.

Citește și: S-a aflat! Ce artiști vor veni la Neversea în această vară .

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu