Discuții la Oslo intre puterea și opoziția din Venezuela

Postat la: 16.05.2019 19:23

Reprezentanți ai regimului de la Caracas și ai opoziției au purtat o serie de discuții săptămâna aceasta în capitala Norvegiei, Oslo, într-o încercare de a pune capăt crizei politice din țara sud-americană, potrivit unor surse politice citate de France 24 potrivit mediafax.

Potrivit postului public de televiziune din Norvegia, NRK, întâlnirile s-au desfășurat pe parcursul mai multor zile, iar locul în care s-au purtat discuțiile a fost ținut secret. Aceeași sursă informează că aceasta este cea de-a doua rundă de negocieri dintre cele două părți, după o altă serie de discuții purtată în Cuba.

„Nu putem nici să confirmăm, nici să infirmăm implicarea Norvegiei în procese de pace”, a declarat Ane Haavardsdatter Lunde, o purtătoare de cuvânt a Ministerului norvegian de Exterme.

Mai multe publicații din America de Sud, precum ALnavio, confirmă informațiile. Potrivit unor surse, Administrația Maduro a fost reprezentată în cadrul negocierilor de ministrul Comunicațiilor, Jorge Rodriguez și de guvernatorul provinciei Miranda, Hector Rodriguez, în timp ce din partea opoziției au participat fostul deputat Gerardo Blyde, fostul ministru Fernando Martinez Mottola și vicepreședintele Parlamentului de la Caracas, Stalin Gonzalez.

Potrivit France 24, mai multe informații oficiale par să confirme informațiile privind negocierile. Președintele Nicolas Maduro a anunțat recent că Jorge Rodriguez „este în străinătate, într-o misiune importantă”.

Între timp, Juan Guaido a scris pe Twitter că „Grupul de contact, Canada, Marea Britanie, Norvegia, Grupul de la Lima, dar și alte inițiative ne ajută să găsim o soluție la această criză”.

Venezuela se află într-o criză politică din luna ianuarie, când Juan Guaido s-a proclamat președinte interimar, într-o încercare de a-l îndepărta de la putere pe președintele Nicolas Maduro.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu