DEZASTRUL prezentat de ministrul Agriculturii: 'Deficitul balanței comerciale cu produse agricole era de un miliard de euro'

Postat la: 15.01.2020 22:59

Deficitul balanței comerciale cu produse agricole a crescut constant în ultimii 6 ani, ajungînd la finele lunii noiembrie 2019 la aproape un miliard de euro, a declarat miercuri ministrul Agriculturii Adrian Oros la Digi 24, anunță MEDIAFAX.

Deficitul balanței, de 960 milioane de euro, crește în relația cu țările Uniunii Europene, la 2 miliarde de euro, dar este compesat de surplusul înregistrat în relația cu statele din afara UE.

Citește și: Anamaria Prodan, revenire de senzație! .

Ministrul spune că România exportă cereale și animale vii și importă produse procesate. „Practic exportăm subvenții, pierdem bani. 65% din subvențiile acordate sunt pierdute aici”, a spus Oros.

Ministrul a pus această situație pe seama structurii dezechilibrate a exploatațiilor agricole, unde există cîteva zeci de exploatații foarte mari, care înregistrează profit rezumându-se la produsele primare, și numai „o mână” de ferme medii, care în alte țări reprezintă osatura agriculturii.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu