Dezastru in vestul tarii, in urma vijeliilor! Cel putin cinci morti si 27 raniti

Postat la: 17.09.2017 19:10

În urma averizărilor nowcasting emise de meteorologi, au fost înregistrate cinci decese, patru la Timișoara și una la Arad.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Timiș, alte 27 de persoane au fost rănite la Timișoara, 15 dintre răniți fiind transportați la spital. Printre ei sunt şi doi copii, în stare critică.

Vijelia puternică care a durat mai puţin de o oră a făcut ravagii, astăzi, în Timişoara. Potrivit Digi 24, rafalele puternice de vânt au atins aproape 100 de km pe oră și au smuls copaci din rădăcini și au rupt fire de înaltă tensiune, astfel încât la acest moment se înregistrează pene de curent. Inclusiv ISU Timiș a rămas fără curent. Iar de pe clădirile istorice au fost smulse țigle și cărămizi.

Circulația feroviară oprită temporar

Din cauza rafalelor puternice de vânt, care au atins aproape 100 de km pe oră, firele de înaltă tensiune din stația Timișoara Nord au fost rupte. La această oră se înregistrează pene de curent în stația CF Timișoara și pe intervalele de stații Timișoara Nord – Ronat Triaj și Ghioroc – Paulis.

Echipele de intervenție s-au deplasat pe teren pentru constatarea pagubelor, identificarea zonelor unde s-au produs deranjamente - linie CF și linie de contact - și stabilirea intervalelor de stații unde se va acționa cu drezina pantograf.

În acest moment, 5 trenuri de călători - IR 72, R 9575, R 2606, R 2028 si R 2186 - staționează, până la redeschiderea circulației, în gările adiacente stației Timișoara Nord.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu