Descinderi la Constanta si in alte patru judete din tara intr-un dosar de evaziune fiscala si spalare de bani. Cum actionau suspectii

Postat la: 14.06.2018 08:39

Poliţiştii din Călăraşi, cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române, efectuează în această dimineaţă opt percheziţii în judeţele Ialomiţa, Constanţa, Ilfov, Giurgiu şi Iaşi, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani, conform Poliției Române.
 
Polițiștii vor pune în executare cinci mandate de aducere. 
 

"Activităţile se desfăşoară în cadrul unui dosar penal, aflat în instrumentarea Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Călăraşi, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Călăraşi, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani", se precizează într-un comunicat de presă transmis de Poliţia Română.

 
Din cercetările efectuate a reieşit că, în perioada 2014 - 2016, reprezentanţii unor societăţi comerciale, cu sediul în judeţul Călăraşi, ar fi înregistrat fictiv achiziţii de bunuri, în valoare de aproximativ 4.000.000 de lei, de la societăţi comerciale cu comportament de tip "fantomă", în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale.
 
Prejudiciul cauzat bugetului de stat este de aproximativ 550.000 de lei, iar suma supusă procesului de spălare a banilor este estimată la 3.000.000 de lei.
 

”Poliţiştii vor pune în aplicare cinci mandate de aducere, persoanele depistate urmând să fie conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi, pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale. La acţiune participă şi poliţişti din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene din Ialomiţa şi Iaşi” - au mai transmis polițiștii.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu