Decizie majora in SUA, cu impact asupra economiei mondiale! Anunțul facut de Fed pe fondul accelerarii inflației, dupa 11 ani de la criza mondiala

Postat la: 14.06.2018 16:54

Rezerva Federală (Fed) a Statelor Unite a majorat miercuri dobânzile, măsură aşteptată de analişti datorită accelerării inflaţiei, marcând un moment de referinţă pentru banca centrală, care renunţă la politicile utilizate pentru combaterea crizei financiare şi a recesiunii din perioada 2007-2009, transmite Reuters, scrie news.ro.

Prin majorarea dobânzii pentru împrumuturile  overnight, de referinţă, cu un sfert de punct procentual, la un interval de 1,75%-2%, Fed a renunţat la angajamentul de a menţine pentru o perioadă dobânzile la un nivel suficient de scăzut pentru a stimula economia.

Gigi Becali a găsit explicția: de ce a fost huiduită Gabriela Firea pe Arena Națională

Banca centrală a semnalat totodată că va tolera un nivel al inflaţiei peste ţinta instituţiei, de 2%, cel puţin până în 2020.

Fed a majorat dobânzile de şapte ori de la sfârşitul anului 2015, ca urmare a creşterii economice şi a numărului locurilor de muncă.

Potrivit estimărilor reprezentanţilor Fed, rata inflaţiei va depăşi ţinta de 2% a instituţiei, urmând să atingă în acest an 2,1% şi să se menţină la acest nivel şi în 2020.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu