DECIZIE in instanta: CSM trebuie sa-i plateasca despagubiri de 30.000 de lei Oanei Schmidt-Haineala

Postat la: 13.07.2018 21:54

Consiliul Superior al Magistraturii este obligat de instanţă să plătească 30.000 de lei daune procuroarei Oanei Schmidt-Hăineală pentru că i-a fost revocată abuziv delegarea pe un post de secretar de stat la Ministerul Justiţiei. 20.0000 reprezintă daune materiale, iar 10.000 de lei daune morale.

Decizia a fost luată de Curtea de Apel Bucureşti şi poate fi contestată în termen de 15 zile.

Oana Schmidt-Hăineală, actual şef al Corpului de Control al Ministerului Justiţiei, a fost revocată de la MJ în 2017, în contextul scandalului OUG 13, la cererea procurorului general Augustin Lazăr. În acest context, nu este exclus ca CSM să se îndrepte împotriva lui Lazăr pentru recuperarea prejudiciului.

MINUTA: "Admite în parte acţiunea. Obligă pârâtul la plata către reclamantă a sumei nete aferente sumei brute de 19.777,74 lei reprezentând despăgubiri pentru prejudicul moral suferit. Obligă pârâtul către reclamantă la plata sumei de 5000 lei cu titlu de chetuieli de judecată, reprezentând taxa judiciară de timbru şi onorariu avocat aferente părţii din acţiune admisă, onorariul de avocat fiind şi redus în mod corespunzător, conform art. 451-453 C.pr.civ. Cu recurs în 15 zile de la comunicare. Recursul se poate depune la Curtea de Apel Bucureşti - Secţia a VIII-a Contencios Administrativ şi Fiscal. Pronunţarea se face prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei conform art. 396 alin 2 C.pr.civ.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu