Decizia lui Juncker l-a scos din sarite pe Tariceanu: 'UE, ca o imensa moșie personala. Iohannis sa puna piciorul in prag și sa-și susțina țara lui'

Postat la: 13.07.2019 11:47

Liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu iese la atac după ce Ioan Mircea Pașcu va fi comisar european fără portofoliu. Fostul europarlamentar PSD Ioan Mircea Pașcu, propunerea guvernului de la București pentru funcția de comisar european în locul Corinei Crețu, nu va primi și un portofoliu, a anunțat vineri un purtător de cuvând al Executivului european. Potrivit acestuia, președintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, și-a motivat gestul prin faptul că timpul până la încetarea mandatului actualei Comisii, 31 octombrie, este prea scurt.

Ludovic Orban este HOTĂRÂT! De ce Rareș Bogdan nu o să fie premier: 'Partidul Național Liberal a luat decizia'

„Ioan Mircea Paşcu, politician cu experiență și fost vicepreședinte al Comisiei pentru Afaceri Externe a PE, a fost propus de Guvernul României să ia locul Corinei Crețu în postul de comisar european, până la finalul mandatului actualei Comisii Europene. Dl. Juncker nu s-a putut opune, deși ar fi dorit, așa că l-a acceptat pe Puiu Pașcu. Dar nu pe postul important deținut de Corina Crețu, ci pur și simplu fără portofoliu, ca şi pe Kadri Simson, propunerea Estoniei.

Consecvență, nu glumă, aș zice...

Exact acum 20 de ani, în iulie 1999, după demisia tuturor comisarilor europeni din comisia Santer, urmare a unui uriaș scandal de corupție, popularii domnului Juncker, pe atunci în frunte cu dl. Hans-Gert Pottering, au vrut să desemneze noi comisari cu un mandat de doar câteva luni. Opoziția îndârjită a altor grupuri din Parlamentul European le-a blocat intenția. Atunci, perioada rămasă din mandat nu era „prea scurtă” pentru populari, cum pretinde acum popularul domn Juncker.

În fiecare zi avem indicii că, pe nesimțite, se trasează o nouă cortină între țările din Vest și cele din Estul Europei. S-a întâmplat așa și la desemnarea conducerii noii administrații europene, se întâmplă cu permanentul dublu standard pe care îl aplică țărilor nou intrate în UE.

UE, ca o imensă moșie personală...

P.S. Acum ar fi un moment bun pentru dl Klaus Werner Iohannis să pună piciorul în prag și să-și susțină țara lui. (mă refer la România, ca să nu fie vreo confuzie)”, scrie Tăriceanu pe Facebook.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu