Dancila: Achizitia sistemelor HIMARS, pasi importanti in inzestrarea Armatei Romane

Postat la: 15.02.2018 13:15

Premierul Viorica Dăncilă afirmă că aprobarea de către Guvern, în şedinţa de joi, a proiectului de lege privind achiziţia sistemelor HIMARS şi a proiectului de hotărâre referitor la corvetele multifuncţionale reprezintă paşi importanţi în înzestrarea Armatei Române, informează agerpres.ro


"În calitatea sa de stat membru NATO şi UE, ţara noastră are obligaţia de a-şi intensifica eforturile naţionale pe dimensiunea de apărare şi securitate şi cred că prin acest proiect de lege cât şi prin hotărârea de Guvern facem doi paşi foarte importanţi", a precizat Viorica Dăncilă, în deschiderea şedinţei de Guvern. 

Prim-ministrul a adăugat că "achiziţionarea de către România a sistemelor HIMARS face parte din acordul guvern-guvern". "Este al doilea, acest sistem, după sistemul Patriot. Acest lucru este negociat în Parteneriatul strategic cu Statele Unite", a arătat Dăncilă. 

Şeful Executivului s-a referit şi la achiziţia corvetelor multifuncţionale. 

"Consider că pentru a putea consolida poziţia strategică a României la Marea Neagră avem nevoie de forţe navale performante şi cred că 2018 poate fi începutul împlinirii unor astfel de obiective. În acelaşi timp, toate acestea se vor derula pornind de la condiţia esenţială şi nenegociabilă că aceste produse de înalt nivel tehnologic se vor fabrica în România, astfel încât putem întoarce în industria naţională de apărare importante resurse", a subliniat Viorica Dăncilă.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu