Dana Girbovan vorbește despre subiectul intrarii in politica: 'Au aparut presupuneri. M-au surprins și pe mine, sincera sa fiu'

Postat la: 13.09.2019 02:08

Judecătoarea Dana Gîrbovan a declarat, la „Marius Tucă Show”, că nu intră în politică, deși imediat după ce a fost propusă de premier pentru funcția de ministru al Justiției, au apărut în spațiul public astfel de presupuneri.

„Am văzut că au apărut în presă astfel de presupuneri. M-au surprins și pe mine, sinceră să fiu. Domnul Traian Băsescu, cred că cu o seară înainte de anunțul președintelui, a făcut speculația. Nu am avut discuții și intenții de a intra în politică. Propunerea cu doamna premier și discuția cu aceasta a vizat exclusiv portofoliul pentru Justiției. Mi s-a părut normal să am această discuție”, a declarat Dana Gîrbovan la „Marius Tucă Show”.

Citește și: Liviu Dragnea, la prima apariție publică după încătușare! Cum arată fostul lider PSD

Magistratul a explicat i-a precizat premierului că acceptă să ocupe funcția de ministru al Justiției doar dacă are sprijinul Guvernului și independența deplină în exercitarea mandatului și ca justiția să nu devină bătălie politică sau electorală.

„Este esențial în continuare să înțeleagă toți factorii politici că, deși e tentant și poate facil să folosești subiectul justiției în toate bătăliile, este, în același timp, foarte greu pentru justiție pentru că nu se aduc soluții. Nu se discută constructiv pe justiție, ci în sloganuri și termeni foarte contondenți, iar problemele reale ale justiției rămân în continuare neatinse”, a mai spus judecătorul.

Citește și: Cutremur pe scena politică! Dezvăluirea făcută de Radu Cristescu

Președintele Klaus Iohannis a refuzat propunerea premierului de a o numi pe Dana Gîrbovan în funcția de ministru al Justiției.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu